Kotlety z ryżu i pieczarek
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotlety z ryżu i pieczarek](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974151041.jpeg&w=3840&q=75)
Super kotlety zamiast mięsa.
0
0 / 0
Super kotlety zamiast mięsa.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szkl. ryż biały
1 szt. jajko
1 szt. kostka rosołowa
4 łyżka bułka tarta
30 dag. pieczarki
Przygotowanie
1
Ryż gotujemy w rosole z kostki.
2
Pieczarki drobno kroimy i przesmażamy na oleju. Dodajemy sól oraz pieprz do smaku.
3
Ryż dokładnie odcedzamy, dodajemy pieczarki, jajko, sól oraz pieprz do smaku, wyrabiamy masę. Jeżeli masa jest zbyt luźna, dodajemy trochę bułki tartej. Następnie z tak przygotowanej masy formujemy okrągłe, płaskie kotleciki.
4
Panierujemy je w bułce tartej i smażymy na rumiano na oleju.