Inspiracja Adobe Stock
0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szklanka
ryż biały
1 Sztuka
jajko
1 Sztuka
kostka rosołowa
4 Łyżki
bułka tarta
30 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ryż gotujemy w rosole z kostki.
  2. Pieczarki drobno kroimy i przesmażamy na oleju. Dodajemy sól oraz pieprz do smaku.
  3. Ryż dokładnie odcedzamy, dodajemy pieczarki, jajko, sól oraz pieprz do smaku, wyrabiamy masę. Jeżeli masa jest zbyt luźna, dodajemy trochę bułki tartej. Następnie z tak przygotowanej masy formujemy okrągłe, płaskie kotleciki.
  4. Panierujemy je w bułce tartej i smażymy na rumiano na oleju.

Opis

Super kotlety zamiast mięsa.

Podobne przepisy

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Pulpety

Przepis
Średni Do 15 min
Pulpety

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Boeuf strogonof

Przepis
Łatwy Do 40 min
Boeuf strogonof

Grillowane piersi kurczaka z miodem

Przepis
Średni Do 3 godz
Grillowane piersi kurczaka z miodem

Pieczona karkówka z pieczarkami w winie

Przepis
Średni Do 1 godz
Pieczona karkówka z pieczarkami w winie

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!