Kotlety z ryżu i pieczarek

m7
Kotlety z ryżu i pieczarek

Średnia 0 / 0

Oceń!

Super kotlety zamiast mięsa.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szkl. ryż biały

1 szt. jajko

1 szt. kostka rosołowa

4 łyżka bułka tarta

30 dag. pieczarki

Przygotowanie


Ryż gotujemy w rosole z kostki.

Pieczarki drobno kroimy i przesmażamy na oleju. Dodajemy sól oraz pieprz do smaku.

Ryż dokładnie odcedzamy, dodajemy pieczarki, jajko, sól oraz pieprz do smaku, wyrabiamy masę. Jeżeli masa jest zbyt luźna, dodajemy trochę bułki tartej. Następnie z tak przygotowanej masy formujemy okrągłe, płaskie kotleciki.

Panierujemy je w bułce tartej i smażymy na rumiano na oleju.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

241

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

47

gram

Tłuszcze

2

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły