Kotlety z ryżu i pieczarek

m7
Kotlety z ryżu i pieczarek

0

0 / 0

Super kotlety zamiast mięsa.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

1 szkl. ryż biały

1 szt. jajko

1 szt. kostka rosołowa

4 łyżka bułka tarta

30 dek. pieczarki

Przygotowanie


1

Ryż gotujemy w rosole z kostki.

2

Pieczarki drobno kroimy i przesmażamy na oleju. Dodajemy sól oraz pieprz do smaku.

3

Ryż dokładnie odcedzamy, dodajemy pieczarki, jajko, sól oraz pieprz do smaku, wyrabiamy masę. Jeżeli masa jest zbyt luźna, dodajemy trochę bułki tartej. Następnie z tak przygotowanej masy formujemy okrągłe, płaskie kotleciki.

4

Panierujemy je w bułce tartej i smażymy na rumiano na oleju.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły