Kotlety z ryb i jajek

ewelina85
Kotlety z ryb i jajek

1

0 / 0

Jeśli dzieci nie przepadają za rybą to w takiej postacie na pewno ja zjedzą Dorosłym też smakuje:) Podawać z surówkami

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. papryka czerwona słodka

1 łyżecz. koper ogrodowy

0.50 szkl. mleko

4 szt. ryba

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

1 szt. bułki pszenne zwykłe

4 łyżka bułka tarta

5 łyżka olej

1 łyżka mąka pszenna tortowa

Przygotowanie


1

Z masy formować nieduże kotlety, panierować w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony po kilka minut. Smacznego

2

Do jajek i ryby dodać namoczoną, odciśniętą bułkę, cebulę, surowe jajko, koperek(może być pietruszka,szczypiorek), mąkę, przyprawić solą, pieprzem i papryką.

3

Ugotować na twardo 4 jajka, , obrać, cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na oleju, mintaja rozmrozić, osączyć z wody, bułkę namoczyć w mleku. Rybę i jajka zmielić.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

393

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

21

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły