Kotlety z ryb i jajek
ewelina85
Jeśli dzieci nie przepadają za rybą to w takiej postacie na pewno ja zjedzą Dorosłym też smakuje:) Podawać z surówkami
Wartości odżywcze na porcję
Energia
393
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Jeśli dzieci nie przepadają za rybą to w takiej postacie na pewno ja zjedzą Dorosłym też smakuje:) Podawać z surówkami
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. papryka czerwona słodka
1 łyżecz. koper ogrodowy
0.50 szkl. mleko
4 szt. ryba
5 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
1 szt. bułki pszenne zwykłe
4 łyżka bułka tarta
5 łyżka olej
1 łyżka mąka pszenna tortowa
Przygotowanie
Z masy formować nieduże kotlety, panierować w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony po kilka minut. Smacznego
Do jajek i ryby dodać namoczoną, odciśniętą bułkę, cebulę, surowe jajko, koperek(może być pietruszka,szczypiorek), mąkę, przyprawić solą, pieprzem i papryką.
Ugotować na twardo 4 jajka, , obrać, cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na oleju, mintaja rozmrozić, osączyć z wody, bułkę namoczyć w mleku. Rybę i jajka zmielić.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
393
kcal
Białka
14
gram
Węglowodany
21
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.