Kotlety z piersi kurczaka z sezamem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotlety z piersi kurczaka z sezamem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973563792.jpeg&w=3840&q=75)
Kotlety z piersi kurczaka nieco inaczej niż zawsze.
1
0 / 0
Kotlety z piersi kurczaka nieco inaczej niż zawsze.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.50 łyżecz. sól
0.25 łyżecz. pieprz
4 szt. pierś kurczaka
0.50 szt. sok z cytryny
2 szt. jaja kurze całe
6 łyżka mąka pszenna tortowa
3 łyżka sezam nasiona
3 łyżka bułka tarta
2 łyżka olej
Przygotowanie
Filety kurczaka delikatnie rozbić. Natrzeć sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, odstawić do lodówki na 30 minut.
Jajka wybić na głęboki talerz, roztrzepać dokładnie. Tartą bułkę wymieszać z ziarnami sezamu. Każdy kotlet obtoczyć w bułce, zamoczyć w jajku i panierować w przygotowanej mieszance tartej bułki i sezamu.
Panierunek lekko przygnieść dłonią. Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim kotlety na złoty kolor. Podawać z ryżem, frytkami i jarzynami z wody.