Kotlety z pieczarkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotlety z pieczarkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974827252.jpeg&w=3840&q=75)
Fajna odmiana tradycyjnych kotletów.
0
0 / 0
Fajna odmiana tradycyjnych kotletów.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg mięso mielone
1 szczyp. majeranek
1 szczyp. oregano
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. czerstwa bułka
20 dag. pieczarki
0.50 szkl. mleko
Przygotowanie
1
Bułkę moczymy w mleku, następnie odciśniętą łączymy z mięsem, jajkami oraz przyprawami.
2
Pieczarki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, przesmażamy.
3
Z masy mięsnej formujemy kotlety, w środek każdego wkładamy odrobinę pieczarek.
4
Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniakami.