Kotlety z pieczarkami

m7
Kotlety z pieczarkami

0

0 / 0

Fajna odmiana tradycyjnych kotletów.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg mięso mielone

1 szcz. majeranek

1 szcz. oregano

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. czerstwa bułka

20 dek. pieczarki

0.50 szkl. mleko

Przygotowanie


1

Bułkę moczymy w mleku, następnie odciśniętą łączymy z mięsem, jajkami oraz przyprawami.

2

Pieczarki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, przesmażamy.

3

Z masy mięsnej formujemy kotlety, w środek każdego wkładamy odrobinę pieczarek.

4

Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniakami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły