0

Składniki

1 Kilogram
mięso mielone
1 Szczypta
majeranek
1 Szczypta
oregano
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
Czerstwa bułka
20 Dekagramów
pieczarki
0.5 Szklanki
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Bułkę moczymy w mleku, następnie odciśniętą łączymy z mięsem, jajkami oraz przyprawami.
  2. Pieczarki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, przesmażamy.
  3. Z masy mięsnej formujemy kotlety, w środek każdego wkładamy odrobinę pieczarek.
  4. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniakami.

Opis

Fajna odmiana tradycyjnych kotletów.

Podobne przepisy

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Średni Do 3 godz
Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Łatwy Do 1 godz
Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Lasagne

Średni Do 1 godz
Lasagne

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Lasagne z kurczakiem i brokułami

Trudny Do 1 godz
Lasagne z kurczakiem i brokułami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!