Kotlety z pieczarkami

m7
Kotlety z pieczarkami

0

0 / 0

Fajna odmiana tradycyjnych kotletów.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg mięso mielone

1 szczyp. majeranek

1 szczyp. oregano

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. czerstwa bułka

20 dag. pieczarki

0.50 szkl. mleko

Przygotowanie


1

Bułkę moczymy w mleku, następnie odciśniętą łączymy z mięsem, jajkami oraz przyprawami.

2

Pieczarki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, przesmażamy.

3

Z masy mięsnej formujemy kotlety, w środek każdego wkładamy odrobinę pieczarek.

4

Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniakami.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

480

kcal

Białka

45

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły