Kotlety z pieczarkami
m7
Fajna odmiana tradycyjnych kotletów.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
480
kcal
Białka
45
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Fajna odmiana tradycyjnych kotletów.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg mięso mielone
1 szczyp. majeranek
1 szczyp. oregano
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. czerstwa bułka
20 dag. pieczarki
0.50 szkl. mleko
Przygotowanie
Bułkę moczymy w mleku, następnie odciśniętą łączymy z mięsem, jajkami oraz przyprawami.
Pieczarki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, przesmażamy.
Z masy mięsnej formujemy kotlety, w środek każdego wkładamy odrobinę pieczarek.
Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniakami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
480
kcal
Białka
45
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
28
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.