Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
mięso mielone
1 Szczypta
majeranek
1 Szczypta
oregano
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
Czerstwa bułka
20 Dekagramów
pieczarki
0.5 Szklanki
mleko
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Bułkę moczymy w mleku, następnie odciśniętą łączymy z mięsem, jajkami oraz przyprawami.
  2. Pieczarki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, przesmażamy.
  3. Z masy mięsnej formujemy kotlety, w środek każdego wkładamy odrobinę pieczarek.
  4. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniakami.

Opis

Fajna odmiana tradycyjnych kotletów.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!