Kotlety z pieczarkami
m7
Fajna odmiana tradycyjnych kotletów.
0
0 / 0
Fajna odmiana tradycyjnych kotletów.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg mięso mielone
1 szcz. majeranek
1 szcz. oregano
1 szcz. sól
1 szcz. pieprz
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. czerstwa bułka
20 dek. pieczarki
0.50 szkl. mleko
Przygotowanie
1
Bułkę moczymy w mleku, następnie odciśniętą łączymy z mięsem, jajkami oraz przyprawami.
2
Pieczarki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, przesmażamy.
3
Z masy mięsnej formujemy kotlety, w środek każdego wkładamy odrobinę pieczarek.
4
Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniakami.