1

Składniki

1 Szczypta
Pieprz, sól do smaku
450 Gramów
filet z kurczaka
0.75 Szklanki
mąka
1 Sztuka
papryka czerwona
1 Sztuka
Papryka pomarańczowa
2 Sztuki
jaja kurze całe
0.5 Szklanki
mleko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Umyć pierś z kurczaka. Paprykę oczyścić z nasion i razem z kurczakiem poroić w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem.
  2. Smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor z dwóch stron.
  3. Do miski wbić jajka i roztrzepać, dodać mąkę i mleko, powstałe ciasto nie może być za rzadkie. Na koniec dodać kurczaka i paprykę, wszystko dokładnie wymieszać.

Opis

Kotleciki z kawałkami piersi z kurczaka i papryką są naprawdę proste do przygotowania i smakują wyśmienicie. Kotlety są doskonałym przykładem, że piersi kurczaka nie trzeba podawać tylko w panierce z bułki tartej.

Podobne przepisy

Zapiekane naleśniki z warzywami

Łatwy Do 40 min
Zapiekane naleśniki z warzywami

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

Łatwy Do 40 min
Fit szaszłyk paprykowy z ketchupem na ostro

Kopytka w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Kopytka w sosie pieczarkowym

Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Łatwy Do 1 godz
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

Kremowe brokuLOVE

Łatwy Do 40 min
Kremowe brokuLOVE

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!