Kotlety z kokosową nutą

m7
Kotlety z kokosową nutą

0

0 / 0

Kotlety z piersi kurczaka o lekkim posmaku kokosu.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 olej

4 szczyp. pieprz

4 szczyp. chili

1 łyżecz. sól

100 g lubella mąka puszysta uniwersalna

4 szt. pierś kurczaka

3 szt. jaja kurze całe

10 łyżka bułka tarta

2.50 łyżka wiórki kokosowe

Przygotowanie


1

Piersi umyć i osuszyć.

2

Przekroić każdą pierś na dwa filety, lekko rozbić.

3

Posolić i popieprzyć do smaku, dodać płatki chili.

4

Odstawić na 10 minut.

5

Jajka rozbełtać.

6

Na talerz wysypać mąkę.

7

W miseczce wymieszać bułkę tartą z wiórkami kokosowymi.

8

Na patelni rozgrzać oliwę.

9

Filety obtaczać w mące, jajku i bułce z wiórkami.

10

Smażyć na oliwie na złoty kolor z obu stron.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

841

kcal

Białka

77

gram

Węglowodany

38

gram

Tłuszcze

40

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły