Kotlety z kokosową nutą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotlety z kokosową nutą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976130999.jpeg&w=3840&q=75)
Kotlety z piersi kurczaka o lekkim posmaku kokosu.
0
0 / 0
Kotlety z piersi kurczaka o lekkim posmaku kokosu.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
100 olej
4 szczyp. pieprz
4 szczyp. chili
1 łyżecz. sól
100 g lubella mąka puszysta uniwersalna
4 szt. pierś kurczaka
3 szt. jaja kurze całe
10 łyżka bułka tarta
2.50 łyżka wiórki kokosowe
Przygotowanie
1
Piersi umyć i osuszyć.
2
Przekroić każdą pierś na dwa filety, lekko rozbić.
3
Posolić i popieprzyć do smaku, dodać płatki chili.
4
Odstawić na 10 minut.
5
Jajka rozbełtać.
6
Na talerz wysypać mąkę.
7
W miseczce wymieszać bułkę tartą z wiórkami kokosowymi.
8
Na patelni rozgrzać oliwę.
9
Filety obtaczać w mące, jajku i bułce z wiórkami.
10
Smażyć na oliwie na złoty kolor z obu stron.