Kotlety z kaszy z grzybami

moderacja.uwielbiampl
Kotlety z kaszy z grzybami

0

2.3 / 4

Brak pomysłów na obiad? Polecamy świetne kotlety z kaszy gryczanej z grzybami. Kotleciki są pełne aromatu i smaku, a podane z sosem i surówką z kiszonej kapusty smakują znakomicie.

9

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

20 g grzyby suszone

1 szkl. kasza gryczana

1 szt. cebula

1 łyżka masło

2 szt. jajko

2 szczyp. sól

2 szczyp. pieprz

3 łyżka bułka tarta

100 olej

Przygotowanie


1

Grzyby namoczyć najlepiej na noc, następnie odsączyć i drobno pokroić.

2

Kaszę przelać zimna wodą, odsączyć i zalać 2 szklankami wrzącej wody. Dodać grzyby i gotować do miękkości. Ostudzić.

3

Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Do kaszy dodać cebulę i jajka. Doprawić solą i pieprzem.

4

Uformować 8 kotletów, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Kotlety podawać z sosem i surówką z kiszonej kapusty.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

260

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

22

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły