Kotlety z kaszy z grzybami
moderacja.uwielbiampl
Brak pomysłów na obiad? Polecamy świetne kotlety z kaszy gryczanej z grzybami. Kotleciki są pełne aromatu i smaku, a podane z sosem i surówką z kiszonej kapusty smakują znakomicie.
0
2.3 / 4
Brak pomysłów na obiad? Polecamy świetne kotlety z kaszy gryczanej z grzybami. Kotleciki są pełne aromatu i smaku, a podane z sosem i surówką z kiszonej kapusty smakują znakomicie.
9
Składniki
480 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
20 g grzyby suszone
1 szkl. kasza gryczana
1 szt. cebula
1 łyżka masło
2 szt. jajko
2 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
3 łyżka bułka tarta
100 olej
Przygotowanie
Grzyby namoczyć najlepiej na noc, następnie odsączyć i drobno pokroić.
Kaszę przelać zimna wodą, odsączyć i zalać 2 szklankami wrzącej wody. Dodać grzyby i gotować do miękkości. Ostudzić.
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na maśle. Do kaszy dodać cebulę i jajka. Doprawić solą i pieprzem.
Uformować 8 kotletów, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Kotlety podawać z sosem i surówką z kiszonej kapusty.