Inspiracja Adobe Stock
4

Składniki

1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
sól
150 Gramów
Kasza Lubella gryczana
200 Gramów
por
2 Sztuki
jaja kurze całe
5 Łyżek
parmezan
4 Łyżki
bułka tarta
6 Łyżek
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kaszę gryczaną zalewamy w garnku i gotujemy na półsypko. Por kroimy w plasterki i dusimy w niewielkiej ilości wody.
  2. Ostudzoną kaszę i por mielimy w maszynce, dodajemy ser, jajka i tartą bułkę, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy na jednolitą masę. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju.

Opis

Pyszne kotleciki.

Podobne przepisy

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Wstążki w sosie serowo-porowym z brokułami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Wstążki w sosie serowo-porowym z brokułami

Pulpety

Przepis
Średni Do 15 min
Pulpety

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Spaghetti alla carbonara

Przepis
Łatwy Do 40 min
Spaghetti alla carbonara

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!