Kotlety z kaszy gryczanej
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
uwielbiampl
![Kotlety z kaszy gryczanej](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976504447.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszne kotleciki.
4
4.1 / 8
Pyszne kotleciki.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. sól
150 g kasza lubella gryczana
200 g por
2 szt. jaja kurze całe
5 łyżka parmezan
4 łyżka bułka tarta
6 łyżka olej
Przygotowanie
1
Kaszę gryczaną zalewamy w garnku i gotujemy na półsypko. Por kroimy w plasterki i dusimy w niewielkiej ilości wody.
2
Ostudzoną kaszę i por mielimy w maszynce, dodajemy ser, jajka i tartą bułkę, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy na jednolitą masę. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju.