Kotlety z kaszy gryczanej
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotlety z kaszy gryczanej](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986930852.jpeg&w=3840&q=75)
Przepis pochodzi z miesięcznika kuchnia - styczeń 1996r.
0
0 / 0
Przepis pochodzi z miesięcznika kuchnia - styczeń 1996r.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 szt. jaja kurze całe
5 łyżka parmezan
4 łyżka bułka tarta
6 łyżka bułka tarta
6 łyżka olej
15 dag. kasza gryczana
20 dag. por
Przygotowanie
1
Kaszę gryczaną przebrać, opłukać, zalać w garnku 1 i pół szklanki wody i ugotować na półsypko. Por umyć, oczyścić pokroić w plasterki i udusić w niewielkiej ilości wody.
2
Ostudzoną kaszę i por zemleć w maszynce, dodać ser, jajka i tartą bułkę, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać na jednolitą masę. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju.