Kotlety z kaszy gryczanej

m7
Kotlety z kaszy gryczanej

0

0 / 0

Przepis pochodzi z miesięcznika kuchnia - styczeń 1996r.

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

2 szt. jaja kurze całe

5 łyżka parmezan

4 łyżka bułka tarta

6 łyżka bułka tarta

6 łyżka olej

15 dag. kasza gryczana

20 dag. por

Przygotowanie


1

Kaszę gryczaną przebrać, opłukać, zalać w garnku 1 i pół szklanki wody i ugotować na półsypko. Por umyć, oczyścić pokroić w plasterki i udusić w niewielkiej ilości wody.

2

Ostudzoną kaszę i por zemleć w maszynce, dodać ser, jajka i tartą bułkę, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać na jednolitą masę. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

521

kcal

Białka

16

gram

Węglowodany

48

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły