Kotlety z kaszy gryczanej
m7
Przepis pochodzi z miesięcznika kuchnia - styczeń 1996r.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
521
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
48
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Przepis pochodzi z miesięcznika kuchnia - styczeń 1996r.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
2 szt. jaja kurze całe
5 łyżka parmezan
4 łyżka bułka tarta
6 łyżka bułka tarta
6 łyżka olej
15 dag. kasza gryczana
20 dag. por
Przygotowanie
Kaszę gryczaną przebrać, opłukać, zalać w garnku 1 i pół szklanki wody i ugotować na półsypko. Por umyć, oczyścić pokroić w plasterki i udusić w niewielkiej ilości wody.
Ostudzoną kaszę i por zemleć w maszynce, dodać ser, jajka i tartą bułkę, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać na jednolitą masę. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
521
kcal
Białka
16
gram
Węglowodany
48
gram
Tłuszcze
30
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.