Kotlety z kaszy gryczanej

m7
Kotlety z kaszy gryczanej

0

0 / 0

Przepis pochodzi z miesięcznika kuchnia - styczeń 1996r.

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

2 szt. jaja kurze całe

5 łyżka parmezan

4 łyżka bułka tarta

6 łyżka bułka tarta

6 łyżka olej

15 dek. kasza gryczana

20 dek. por

Przygotowanie


1

Kaszę gryczaną przebrać, opłukać, zalać w garnku 1 i pół szklanki wody i ugotować na półsypko. Por umyć, oczyścić pokroić w plasterki i udusić w niewielkiej ilości wody.

2

Ostudzoną kaszę i por zemleć w maszynce, dodać ser, jajka i tartą bułkę, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać na jednolitą masę. Z masy formować kotlety, obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły