Kotlety z kalarepy z serem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_2
![Kotlety z kalarepy z serem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973267217.jpeg&w=3840&q=75)
Kalarepa jest często niedocenianym warzywem, a tak naprawdę świetnie smakuje surowa jaki i przygotowana w formie ciepłej przekąski. Poza tym jest bardzo zdrowa!
0
0 / 0
Kalarepa jest często niedocenianym warzywem, a tak naprawdę świetnie smakuje surowa jaki i przygotowana w formie ciepłej przekąski. Poza tym jest bardzo zdrowa!
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
2 szt. kalarepa
1 łyżecz. słodka papryka
1 szt. ząbek czosnku wycisnięty przez praskę
0.30 łyżecz. papryka wędzona
1 szczyp. kurkuma
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. jajko
1 szkl. bułka tarta
60 g ser cheddar
0.25 szkl. olej rzepakowy
5 łyżka ketchup kotlin łagodny
Przygotowanie
Kalarepę obrać, pokroić w 5mm plastry. Osuszyć ręcznikiem papierowym, wymieszać w przyprawach, zamoczyć w jajku, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z dwóch stron do zarumienienia.
Po przełożeniu na drugą stronę, posypać startym serem. Gotowe podawać z ketchupem.