Kotlety z kalarepy z serem

kontakt_2
Kotlety z kalarepy z serem

0

0 / 0

Kalarepa jest często niedocenianym warzywem, a tak naprawdę świetnie smakuje surowa jaki i przygotowana w formie ciepłej przekąski. Poza tym jest bardzo zdrowa!

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

2 szt. kalarepa

1 łyżecz. słodka papryka

1 szt. ząbek czosnku wycisnięty przez praskę

0.30 łyżecz. papryka wędzona

1 szczyp. kurkuma

1 szczyp. sól, pieprz

1 szt. jajko

1 szkl. bułka tarta

60 g ser cheddar

0.25 szkl. olej rzepakowy

5 łyżka ketchup kotlin łagodny

Przygotowanie


1

Kalarepę obrać, pokroić w 5mm plastry. Osuszyć ręcznikiem papierowym, wymieszać w przyprawach, zamoczyć w jajku, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z dwóch stron do zarumienienia.

2

Po przełożeniu na drugą stronę, posypać startym serem. Gotowe podawać z ketchupem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

498

kcal

Białka

14

gram

Węglowodany

42

gram

Tłuszcze

30

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły