Kotlety z kalafiora

kontakt_1
Kotlety z kalafiora

0

0 / 0

Pyszne, zdrowe, sycące i tanie w przygotowaniu - te kotlety z kalafiora to hit! Wydaje Ci się, że ich przygotowanie zajmie Ci masę czasu? Nic bardziej mylnego! To oryginalna potrawa, która zawsze się udaje i którą zrobisz w mig. Rodzina Ci za nią podziękuje. Tym bardziej gdy podasz wszystkim na deser mus Tymbark - każdy znajdzie wersję smakową idealną dla siebie!

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szt. mus tymbark mango, dynia i marchew

0.50 szt. kalafior

0.50 szt. mąka lubella puszysta tortowa

0.50 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szczyp. sól, pieprz

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

Posiekaj drobno lub zmiel różyczki kalafiora( powinno wyjść ok 5 filiżanek). Przełóż kalafior do dużej miski i dodaj pozostałe składniki, wyłączając olej roślinny. Wszystko dobrze wymieszaj.

2

Smażyć placki na średnim ogniu, w małej ilości oleju roślinnego przez około 2 minuty z każdej strony.

3

Placki podawaj ze śmietaną lub ulubionym sosem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

2210

kcal

Białka

58

gram

Węglowodany

405

gram

Tłuszcze

35

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły