Kotlety z grzybami
m7
typowo jesienne jedzonko
Wartości odżywcze na porcję
Energia
488
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
typowo jesienne jedzonko
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. cebula
3 szt. wątróbka kurczaka
1 szt. jaja kurze całe
4 łyżka bułka tarta
30 dag. grzyby leśne
30 dag. wieprzowina karkówka
Przygotowanie
Grzyby myjemy, osączamy z wody i smażymy
z drobno pokrojoną cebulą. Następnie
przepuszczamy przez maszynkę do mięsa.
Karkówkę i wątrubki gotujemy. Gdy będą
miękkie również przepuszczamy przez
maszynkę.Wszystko razem mieszamy i
doprawiamy do smaku. Dodajemy jajko i
bułkę tartą. Wyrabiamy masę. Formujemy
kotlety. Każdy obtaczamy w bułce i smażymy.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
488
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
12
gram
Tłuszcze
25
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.