Kotlety w soku pomarańczowym z tymiankiem
m7
Dla tych, którzy czasem lubią odmienić tradycyjnego schabowego.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
364
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Dla tych, którzy czasem lubią odmienić tradycyjnego schabowego.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz czarny
1 szczyp. sól
1 łyżecz. tymianek
0.50 łyżecz. skórka z pomarańczy
1 szkl. sok pomarańczowy najlepiej świeżo wyciśnięty
6 szt. kotlet schabowy
2 łyżka olej
Przygotowanie
- okroić z tłuszczu kotlety
- zmieszać tymainek, skórkę i sok pomarańczowy
- zalać zaprawą kotlety na min. 1 godzinę
- piekarnik podgrzać do 190 stopni
- kotlety wyjąć z zaprawy i przyrumienić na oleju
- zaprawę zachować!
- kotlety przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać zaprawą
- doprawić solą i pieprzem
- piec w piekarniku pod przykryciem ok. 20 minut
- pod koniec pieczenia zdjąć pokrywę i piec jeszcze 5 minut
-
Wartości odżywcze na porcję
Energia
364
kcal
Białka
51
gram
Węglowodany
7
gram
Tłuszcze
16
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.