Kotlety w soku pomarańczowym z tymiankiem
m7
0
0 / 0
0
Dla tych, którzy czasem lubią odmienić tradycyjnego schabowego.
7
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. pieprz czarny
1 szcz. sól
1 łyżeczka tymianek
0.50 łyżeczka skórka z pomarańczy
1 szkl. sok pomarańczowy najlepiej świeżo wyciśnięty
6 szt kotlet schabowy
2 łyżka olej
Przygotowanie
1
- okroić z tłuszczu kotlety
2
- zmieszać tymainek, skórkę i sok pomarańczowy
3
- zalać zaprawą kotlety na min. 1 godzinę
4
- piekarnik podgrzać do 190 stopni
5
- kotlety wyjąć z zaprawy i przyrumienić na oleju
6
- zaprawę zachować!
7
- kotlety przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać zaprawą
8
- doprawić solą i pieprzem
9
- piec w piekarniku pod przykryciem ok. 20 minut
10
- pod koniec pieczenia zdjąć pokrywę i piec jeszcze 5 minut
11
-