Kotlety w soku pomarańczowym z tymiankiem

m7
Kotlety w soku pomarańczowym z tymiankiem

0

0 / 0

Dla tych, którzy czasem lubią odmienić tradycyjnego schabowego.

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz czarny

1 szczyp. sól

1 łyżecz. tymianek

0.50 łyżecz. skórka z pomarańczy

1 szkl. sok pomarańczowy najlepiej świeżo wyciśnięty

6 szt. kotlet schabowy

2 łyżka olej

Przygotowanie


1

- okroić z tłuszczu kotlety

2

- zmieszać tymainek, skórkę i sok pomarańczowy

3

- zalać zaprawą kotlety na min. 1 godzinę

4

- piekarnik podgrzać do 190 stopni

5

- kotlety wyjąć z zaprawy i przyrumienić na oleju

6

- zaprawę zachować!

7

- kotlety przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać zaprawą

8

- doprawić solą i pieprzem

9

- piec w piekarniku pod przykryciem ok. 20 minut

10

- pod koniec pieczenia zdjąć pokrywę i piec jeszcze 5 minut

11

-

Wartości odżywcze na porcję


Energia

364

kcal

Białka

51

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

16

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły