Kotlety w cieście orzechowym
m7
0
0 / 0
0
Były kotlety z kokosem, teraz czas na orzechy. Kotlety z piersi kurczaka w cieście orzechowym.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
100 mleko
150 olej
5 szcz. sól, pieprz
3 szcz. chili
4 szcz. czosnek granulowany
1 łyżeczka sól
500 gr pierś kurczaka
50 gr orzechy ziemne
100 gr lubella mąka puszysta uniwersalna
2 szt jaja kurze całe
5 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
Piersi z kurczaka umyć i osuszyć.
Pokroić na płaty.
Posolić, popieprzyć, posypać delikatnie czosnkiem i płatkami chilli.
Odstawić na 10 minut.
Orzechy dokładnie zmielić na mączkę.
W miseczce wymieszać mąkę z jajkami, zmielonymi orzechami, solą i mlekiem.
Mleka powinno być tyle, aby ciasto miało gęstą konsystencję.
Każdy kotlet obtoczyć w mące, następnie cieście orzechowym i smażyć na oliwie po około 4 minuty z każdej strony.