0

Składniki

100 Mililitrów
olej
5 Szczypt
sól
3 Szczypty
pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
100 Gramów
bułka tarta
1 Sztuka
Kotlety sojowe
2 Sztuki
jajko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kotlety sojowe ugotować wg przepisu, odcedzić i przestudzić.
  2. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem.
  3. Kotlety sojowe moczyć w jajku następnie panierować w bułce tartej i smażyć na oliwie na złoty kolor. Podawać z surówką z pekińskiej kapusty lub innej i z ziemniakami.

Opis

Kotlety sojowe nie tylko dla wegetarian.

Podobne przepisy

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Pulpety

Przepis
Średni Do 15 min
Pulpety

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kotlety z kaszy gryczanej

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Kotlety z ryżu i pieczarek

Przepis
Średni Do 1 godz
Kotlety z ryżu i pieczarek

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!