0

Składniki

100 Mililitrów
olej
5 Szczypt
sól
3 Szczypty
pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
100 Gramów
bułka tarta
1 Sztuka
Kotlety sojowe
2 Sztuki
jajko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kotlety sojowe ugotować wg przepisu, odcedzić i przestudzić.
  2. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem.
  3. Kotlety sojowe moczyć w jajku następnie panierować w bułce tartej i smażyć na oliwie na złoty kolor. Podawać z surówką z pekińskiej kapusty lub innej i z ziemniakami.

Opis

Kotlety sojowe nie tylko dla wegetarian.

Podobne przepisy

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz.

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz.

Kotlety z kaszy gryczanej

Łatwy Do 1 godz.

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz.

Camembert w cieście naleśnikowym

Łatwy Do 40 min.

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Cordon bleu

Średni Do 40 min.

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!