0

Składniki

100 Mililitrów
olej
5 Szczypt
sól
3 Szczypty
pieprz
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
100 Gramów
bułka tarta
1 Sztuka
Kotlety sojowe
2 Sztuki
jajko
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Kotlety sojowe ugotować wg przepisu, odcedzić i przestudzić.
  2. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem.
  3. Kotlety sojowe moczyć w jajku następnie panierować w bułce tartej i smażyć na oliwie na złoty kolor. Podawać z surówką z pekińskiej kapusty lub innej i z ziemniakami.

Opis

Kotlety sojowe nie tylko dla wegetarian.

Podobne przepisy

Pulpety

Przepis
Średni Do 15 min
Pulpety

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Kotlety z ryżu i pieczarek

Przepis
Średni Do 1 godz
Kotlety z ryżu i pieczarek

Kotlety z kaszy gryczanej

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!