1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
majonez
1 Łyżka
mąka pszenna krupczatka Lubelli
1 Łyżka
mąka ziemniaczana
4 Łyżki
olej
60 Dekagramów
pierś kurczaka
20 Dekagramów
pieczarki
15 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Pieczarki kroimy i podsmażamy na łyżce masła około 5 minut, lekko solimy przy końcu smażenia. Studzimy.
  2. Pierś kurczaka kroimy na małe kawałki (takie mniej więcej około 1 cm), ser żółty trzemy na grubych oczkach.
  3. W misce mieszamy jajka z serem żółtym, dokładamy do masy ostudzone pieczarki, pokrojoną pierś, majonez i mąkę. Doprawiamy solą i pieprzem.
  4. Na rozgrzany olej nakładamy łyżką masę i smażymy kotlety z obu stron.

Opis

Inna odsłona piersi z kurczaka;) Kotlety można podawać na gorąco, ale także jako zimne przekąski na szwedzkim stole.

Podobne przepisy

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Łatwy Do 1 godz
Kurczak z pieczarkami w śmietanie

Schab po warszawsku

Średni Do 3 godz
Schab po warszawsku

Zapiekane naleśniki z warzywami

Łatwy Do 40 min
Zapiekane naleśniki z warzywami

Kurczę pieczone

Łatwy Ponad 3 godz
Kurczę pieczone

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!