1

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Łyżka
majonez
1 Łyżka
mąka pszenna krupczatka Lubelli
1 Łyżka
mąka ziemniaczana
4 Łyżki
olej
60 Dekagramów
pierś kurczaka
20 Dekagramów
pieczarki
15 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Pieczarki kroimy i podsmażamy na łyżce masła około 5 minut, lekko solimy przy końcu smażenia. Studzimy.
  2. Pierś kurczaka kroimy na małe kawałki (takie mniej więcej około 1 cm), ser żółty trzemy na grubych oczkach.
  3. W misce mieszamy jajka z serem żółtym, dokładamy do masy ostudzone pieczarki, pokrojoną pierś, majonez i mąkę. Doprawiamy solą i pieprzem.
  4. Na rozgrzany olej nakładamy łyżką masę i smażymy kotlety z obu stron.

Opis

Inna odsłona piersi z kurczaka;) Kotlety można podawać na gorąco, ale także jako zimne przekąski na szwedzkim stole.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!