Kotlety siekane

malg
Kotlety siekane

1

0 / 0

Inna odsłona piersi z kurczaka. Kotlety można podawać na gorąco, ale także jako zimne przekąski na szwedzkim stole.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. sól, pieprz

2 szt. jaja kurze całe

1 łyżka majonez

1 łyżka mąka pszenna krupczatka lubelli

1 łyżka mąka ziemniaczana

4 łyżka olej

60 dek. pierś kurczaka

20 dek. pieczarki

15 dek. ser żółty

Przygotowanie


1

Pieczarki pokroić i podsmażyć na łyżce masła około 5 minut, lekko posolić przy końcu smażenia. Ostudzić.

2

Pierś kurczaka pokroić na małe kawałki (około 1 cm), ser żółty zetrzeć na grubych oczkach.

3

W misce wymieszać jajka z serem żółtym, dołożyć do masy ostudzone pieczarki, pokrojoną pierś, majonez i mąkę. Doprawić solą i pieprzem.

4

Na rozgrzany olej nakładać łyżką masę i smażyć kotlety z obu stron.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły