Kotlety siekane
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
malg
![Kotlety siekane](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976637831.jpeg&w=3840&q=75)
Inna odsłona piersi z kurczaka. Kotlety można podawać na gorąco, ale także jako zimne przekąski na szwedzkim stole.
2
0 / 0
Inna odsłona piersi z kurczaka. Kotlety można podawać na gorąco, ale także jako zimne przekąski na szwedzkim stole.
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
2 szt. jaja kurze całe
1 łyżka majonez
1 łyżka mąka pszenna krupczatka lubelli
1 łyżka mąka ziemniaczana
4 łyżka olej
60 dag. pierś kurczaka
20 dag. pieczarki
15 dag. ser żółty
Przygotowanie
Pieczarki pokroić i podsmażyć na łyżce masła około 5 minut, lekko posolić przy końcu smażenia. Ostudzić.
Pierś kurczaka pokroić na małe kawałki (około 1 cm), ser żółty zetrzeć na grubych oczkach.
W misce wymieszać jajka z serem żółtym, dołożyć do masy ostudzone pieczarki, pokrojoną pierś, majonez i mąkę. Doprawić solą i pieprzem.
Na rozgrzany olej nakładać łyżką masę i smażyć kotlety z obu stron.