Kotlety schabowe w ziołach i panierce
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotlety schabowe w ziołach i panierce](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977202669.jpeg&w=3840&q=75)
Kotlety w sam raz na obiad w ziołowej panierce.
0
0 / 0
Kotlety w sam raz na obiad w ziołowej panierce.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg schab bez kości
5 szczyp. sól, pieprz
1.50 szkl. bułka tarta
1 szt. cebula
3 szt. jaja kurze całe
6 szt. jagody jałowca
2 łyżka ocet winny
3 łyżka oliwa z oliwek
3 łyżka tłuszcz
1 łyżka przyprawa do mięsa
2 łyżka zioła
Przygotowanie
1
Ziarna jałowca rozgnieść w moździerzu, połączyć z posiekaną cebulką, oliwą, octem winnym i ziołami.
2
Schab pokroić na porcje i polać marynatą. Odstawić na około 2 godziny w chłodne miejsce.
3
Następnie porcje mięsa oprószyć przyprawą do mięsa wieprzowego, solą i pieprzem.
4
Panierować je w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor.