Kotlety schabowe w ziołach i panierce
m7
Kotlety w sam raz na obiad w ziołowej panierce.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
460
kcal
Białka
47
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kotlety w sam raz na obiad w ziołowej panierce.
11
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg schab bez kości
5 szczyp. sól, pieprz
1.50 szkl. bułka tarta
1 szt. cebula
3 szt. jaja kurze całe
6 szt. jagody jałowca
2 łyżka ocet winny
3 łyżka oliwa z oliwek
3 łyżka tłuszcz
1 łyżka przyprawa do mięsa
2 łyżka zioła
Przygotowanie
Ziarna jałowca rozgnieść w moździerzu, połączyć z posiekaną cebulką, oliwą, octem winnym i ziołami.
Schab pokroić na porcje i polać marynatą. Odstawić na około 2 godziny w chłodne miejsce.
Następnie porcje mięsa oprószyć przyprawą do mięsa wieprzowego, solą i pieprzem.
Panierować je w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
460
kcal
Białka
47
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.