Kotlety schabowe w ziołach i panierce

m7
Kotlety schabowe w ziołach i panierce

0

0 / 0

Kotlety w sam raz na obiad w ziołowej panierce.

11

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg schab bez kości

5 szczyp. sól, pieprz

1.50 szkl. bułka tarta

1 szt. cebula

3 szt. jaja kurze całe

6 szt. jagody jałowca

2 łyżka ocet winny

3 łyżka oliwa z oliwek

3 łyżka tłuszcz

1 łyżka przyprawa do mięsa

2 łyżka zioła

Przygotowanie


1

Ziarna jałowca rozgnieść w moździerzu, połączyć z posiekaną cebulką, oliwą, octem winnym i ziołami.

2

Schab pokroić na porcje i polać marynatą. Odstawić na około 2 godziny w chłodne miejsce.

3

Następnie porcje mięsa oprószyć przyprawą do mięsa wieprzowego, solą i pieprzem.

4

Panierować je w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

460

kcal

Białka

47

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły