Kotlety schabowe

m7
Kotlety schabowe

0

0 / 0

Tradycyjne kotlety schabowe, panierowane w bułce tartej.

6

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg schab bez kości

5 szcz. sól, pieprz

1 łyżeczka przyprawa do mięsa

3 szt. jaja kurze całe

2 łyżka tłuszcz

10 dek. bułka tarta

Przygotowanie


1

Schab umyć, osuszyć i pokroić na plastry, oprószyć je solą, pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny.

2

Następnie rozbić tłuczkiem kuchennym. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Kotlety panierować w roztrzepanym miotełką jajku i w bułce tartej.

3

Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły