Kotlety schabowe
m7
Tradycyjne kotlety schabowe, panierowane w bułce tartej.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
208
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Tradycyjne kotlety schabowe, panierowane w bułce tartej.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg schab bez kości
5 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. przyprawa do mięsa
3 szt. jaja kurze całe
2 łyżka tłuszcz
10 dag. bułka tarta
Przygotowanie
Schab umyć, osuszyć i pokroić na plastry, oprószyć je solą, pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny.
Następnie rozbić tłuczkiem kuchennym. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Kotlety panierować w roztrzepanym miotełką jajku i w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
208
kcal
Białka
27
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
8
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.