Kotlety schabowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotlety schabowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1579-1702057584248.jpeg&w=3840&q=75)
Tradycyjne kotlety schabowe, panierowane w bułce tartej.
0
0 / 0
Tradycyjne kotlety schabowe, panierowane w bułce tartej.
6
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg schab bez kości
5 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. przyprawa do mięsa
3 szt. jaja kurze całe
2 łyżka tłuszcz
10 dag. bułka tarta
Przygotowanie
1
Schab umyć, osuszyć i pokroić na plastry, oprószyć je solą, pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny.
2
Następnie rozbić tłuczkiem kuchennym. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Kotlety panierować w roztrzepanym miotełką jajku i w bułce tartej.
3
Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor.