Kotlety Schabowe

m7
Kotlety Schabowe

0

0 / 0

Zamiast chrzanu można dodać posiekane korniszony.

9

Składniki

480 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 kg schab z kością

1 szcz. sól biała

1 szcz. pieprz

1 szkl. bułka tarta

1.50 szkl. rosoł

0.50 szkl. chrzan krakus

1 szt. jajko kurze całe

1 łyżka masło śmietankowe

1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna

Przygotowanie


1

Schab pokroić na 6 kotletów.

2

Rozbić tłuczkiem, posolić, popieprzyć, maczać w rozbełtanym jajku i obtoczyć w bułce tartej.

3

Smażyć po obydwu stronach.

4

Sos: Usmażyć mąkę na maśle, dodać rosół i chrzan.

5

Zagotować.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły