Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
Schab z kością
1 Szczypta
sól biała
1 Szczypta
pieprz
1 Szklanka
bułka tarta
1.5 Szklanki
Rosoł
0.5 Szklanki
chrzan
1 Sztuka
Jajko kurze całe
1 Łyżka
masło śmietankowe
1 Łyżka
mąka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Schab pokroić na 6 kotletów.
  2. Rozbić tłuczkiem, posolić, popieprzyć, maczać w rozbełtanym jajku i obtoczyć w bułce tartej.
  3. Smażyć po obydwu stronach.
  4. Sos: Usmażyć mąkę na maśle, dodać rosół i chrzan.
  5. Zagotować.

Opis

Zamiast chrzanu można dodać posiekane korniszony.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!