Kotlety Schabowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotlety Schabowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974570224.jpeg&w=3840&q=75)
Zamiast chrzanu można dodać posiekane korniszony.
0
0 / 0
Zamiast chrzanu można dodać posiekane korniszony.
9
Składniki
480 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 kg schab z kością
1 szczyp. sól biała
1 szczyp. pieprz
1 szkl. bułka tarta
1.50 szkl. rosoł
0.50 szkl. chrzan krakus
1 szt. jajko kurze całe
1 łyżka masło śmietankowe
1 łyżka lubella mąka puszysta uniwersalna
Przygotowanie
1
Schab pokroić na 6 kotletów.
2
Rozbić tłuczkiem, posolić, popieprzyć, maczać w rozbełtanym jajku i obtoczyć w bułce tartej.
3
Smażyć po obydwu stronach.
4
Sos: Usmażyć mąkę na maśle, dodać rosół i chrzan.
5
Zagotować.