0

Składniki

1 Kilogram
Schab z kością
1 Szczypta
sól biała
1 Szczypta
pieprz
1 Szklanka
bułka tarta
1.5 Szklanki
Rosoł
0.5 Szklanki
ingridient
chrzan Krakus
1 Sztuka
Jajko kurze całe
1 Łyżka
masło śmietankowe
1 Łyżka
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Schab pokroić na 6 kotletów.
  2. Rozbić tłuczkiem, posolić, popieprzyć, maczać w rozbełtanym jajku i obtoczyć w bułce tartej.
  3. Smażyć po obydwu stronach.
  4. Sos: Usmażyć mąkę na maśle, dodać rosół i chrzan.
  5. Zagotować.

Opis

Zamiast chrzanu można dodać posiekane korniszony.

Podobne przepisy

Kura w potrawce

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kura w potrawce

Szaszłyki z baraniny

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Szaszłyki z baraniny

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Kotlety z ryżu i pieczarek

Przepis
Średni Do 1 godz
Kotlety z ryżu i pieczarek

Pulpety

Przepis
Średni Do 15 min
Pulpety

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!