0

Składniki

1 Kilogram
Schab z kością
1 Szczypta
sól biała
1 Szczypta
pieprz
1 Szklanka
bułka tarta
1.5 Szklanki
Rosoł
0.5 Szklanki
ingridient
chrzan Krakus
1 Sztuka
Jajko kurze całe
1 Łyżka
masło śmietankowe
1 Łyżka
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Schab pokroić na 6 kotletów.
  2. Rozbić tłuczkiem, posolić, popieprzyć, maczać w rozbełtanym jajku i obtoczyć w bułce tartej.
  3. Smażyć po obydwu stronach.
  4. Sos: Usmażyć mąkę na maśle, dodać rosół i chrzan.
  5. Zagotować.

Opis

Zamiast chrzanu można dodać posiekane korniszony.

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Klopsiki orzechowe

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kotlety z kaszy gryczanej

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Makaron zapiekany z pomidorami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z pomidorami

Ryba po grecku na szybko

Przepis
Łatwy Do 40 min
Ryba po grecku na szybko

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!