0

Składniki

1 Kilogram
Schab z kością
1 Szczypta
sól biała
1 Szczypta
pieprz
1 Szklanka
bułka tarta
1.5 Szklanki
Rosoł
0.5 Szklanki
ingridient
chrzan Krakus
1 Sztuka
Jajko kurze całe
1 Łyżka
masło śmietankowe
1 Łyżka
mąka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Schab pokroić na 6 kotletów.
  2. Rozbić tłuczkiem, posolić, popieprzyć, maczać w rozbełtanym jajku i obtoczyć w bułce tartej.
  3. Smażyć po obydwu stronach.
  4. Sos: Usmażyć mąkę na maśle, dodać rosół i chrzan.
  5. Zagotować.

Opis

Zamiast chrzanu można dodać posiekane korniszony.

Podobne przepisy

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cordon bleu

Średni Do 40 min
Cordon bleu

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki orzechowe

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kotlety z kaszy gryczanej

Łatwy Do 1 godz
Kotlety z kaszy gryczanej

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Makaron zapiekany z pomidorami

Łatwy Do 1 godz
Makaron zapiekany z pomidorami

Kura w potrawce

Łatwy Do 3 godz
Kura w potrawce

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!