Kotlety ryżowe

m7
Kotlety ryżowe

0

0 / 0

Pyszne i inne kotlety niż zwykłe mielone .łączę to co lubię .

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

3 szczyp. pieprz

1 l olej rzepakowy uniwersalny

200 g ryż biały

2 szkl. bułka tarta

1 szkl. mleko uht 3,2%

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula biała

2 łyżka kasza manna

3 łyżka nać pietruszki

40 dag. mięso mielone wołowe

0.50 łyżecz. papryka czerwona słodka

Przygotowanie


1

Ryż w woreczku ugotować ,przestudzić .Mięso przełożyć do miski ,dodać posiekaną natkę pietruszki, kasze mannę ,pokrojoną drobno cebulę .

2

Doprawić solą i pieprzem i reszta przypraw .Wsypać bułkę tarta ,przestudzony ryz i wymieszać .

3

Dolewać mleko ,tak by masa była lekko klejąca do ręki.

4

Formować kotlety ,obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano na gorącym oleju.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

788

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

25

gram

Tłuszcze

73

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły