Kotlety rybne z warzywami

eluchap
Kotlety rybne z warzywami

1

5 / 1

Rybka dobra na wszystko.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

2 łyżecz. przyprawa do ryb

500 g mintaj

1 szt. cebula

2 szt. jajko

1 szt. groszek zielony

1 łyżka marchew

4 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Filet z mintaja (lub innej ryby) przepuścić przez maszynkę, dodać jajka,bułkę tartą,sól,pieprz,cebulę pokrojoną w kostkę i marchewkę z groszkiem (warzywa 2 minuty wrzucić do gorącej wody).

2

Wszystko dokładnie wymieszać uformować kotlety i usmażyć na gorącym oleju

Wartości odżywcze na porcję


Energia

148

kcal

Białka

21

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły