Kotlety rybne z kopytkami

m7
Kotlety rybne z kopytkami

0

0 / 0

rybka troszkę inaczej

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg ryba

1 szkl. bułka tarta

1 szt. bułki kajzerki

1 szt. cebula

3 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Kajzerkę moczymy w mleku, odciskamy. Cebulę kroimy w małą kostkę i podsmażamy na rumiano. Rybę rozmrażamy, w miarę możliwości wyjmujemy ości (najlepiej kupić rybę z najmniejszą ilością ości), przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa wraz z odciśniętą kajzerką, przesmażoną cebulą. Dodajemy jajka, doprawiamy do smaku sola i pieprzem, dosypujemy bułkę tartą. Formujemy podłużne kotlety-paluszki (boki formujemy szerokim nożem), obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na rumiano z każdej strony

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły