Kotlety rybne z kopytkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotlety rybne z kopytkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973415377.jpeg&w=3840&q=75)
rybka troszkę inaczej
0
0 / 0
rybka troszkę inaczej
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg ryba
1 szkl. bułka tarta
1 szt. bułki kajzerki
1 szt. cebula
3 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
1
Kajzerkę moczymy w mleku, odciskamy. Cebulę kroimy w małą kostkę i podsmażamy na rumiano. Rybę rozmrażamy, w miarę możliwości wyjmujemy ości (najlepiej kupić rybę z najmniejszą ilością ości), przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa wraz z odciśniętą kajzerką, przesmażoną cebulą. Dodajemy jajka, doprawiamy do smaku sola i pieprzem, dosypujemy bułkę tartą. Formujemy podłużne kotlety-paluszki (boki formujemy szerokim nożem), obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na rumiano z każdej strony