Kotlety rybne

kontakt_1

Kotlety rybne do świetny przepis na pożywny i smaczny obiad w gronie najbliższych. Do jego przygotowania będziesz potrzebować: mąki tortowej, filetów z dorsza, filetów z mintaja, koperku, jajek, bułki tartej i płatków kukurydzianych.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
265
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.5 / 4
Kotlety rybne do świetny przepis na pożywny i smaczny obiad w gronie najbliższych. Do jego przygotowania będziesz potrzebować: mąki tortowej, filetów z dorsza, filetów z mintaja, koperku, jajek, bułki tartej i płatków kukurydzianych.
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
300 g filet z dorsza
1 szt. filet z mintaja
1 pęcz. koperek
2 szt. jaja l
0.50 szkl. bułka tarta
0.50 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
0.50 szkl. płatki kukurydziane
Przygotowanie
Ryby mielimy, dodajemy 2 jajka, bułkę tartą i koperek.
Formujemy kulki i obtaczamy w mące z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi.
Następnie smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania przez panierkę złocistego koloru.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
265
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
4
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.