Kotlety rybne

kontakt_1
Kotlety rybne

0

3.5 / 4

Kotlety rybne do świetny przepis na pożywny i smaczny obiad w gronie najbliższych. Do jego przygotowania będziesz potrzebować: mąki tortowej, filetów z dorsza, filetów z mintaja, koperku, jajek, bułki tartej i płatków kukurydzianych.

7

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

300 g filet z dorsza

1 szt. filet z mintaja

1 pęcz. koperek

2 szt. jaja l

0.50 szkl. bułka tarta

0.50 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

0.50 szkl. płatki kukurydziane

Przygotowanie


1

Ryby mielimy, dodajemy 2 jajka, bułkę tartą i koperek.

2

Formujemy kulki i obtaczamy w mące z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi.

3

Następnie smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania przez panierkę złocistego koloru.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

265

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

29

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły