Kotlety rybne

m7
Kotlety rybne

0

0 / 0

tradycyjne kotlety rybne

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


7 porcji

Składniki

200 olej

1 łyżecz. sól

1 łyżecz. pieprz

700 g panga

100 g bułka tarta

200 g bułka tarta

3 szt. jaja kurze całe

2 szt. cebula

Przygotowanie


1

Pangę umyć, zmielić razem z cebulą.

2

Dodać bułkę tartą, jajka, sól i pieprz.

3

Wyrobić na jednolitą masę.

4

Formować niewielkie kotleciki, panierować w bułce tartej, uformować okrągłe kotleciki i smażyć na oliwie.

5

Podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką z kiszonej kapusty.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

564

kcal

Białka

26

gram

Węglowodany

36

gram

Tłuszcze

36

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły