Kotlety rybne

m7

tradycyjne kotlety rybne
Wartości odżywcze na porcję
Energia
564
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
36
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
tradycyjne kotlety rybne
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
7 porcji
Składniki
200 olej
1 łyżecz. sól
1 łyżecz. pieprz
700 g panga
100 g bułka tarta
200 g bułka tarta
3 szt. jaja kurze całe
2 szt. cebula
Przygotowanie
Pangę umyć, zmielić razem z cebulą.
Dodać bułkę tartą, jajka, sól i pieprz.
Wyrobić na jednolitą masę.
Formować niewielkie kotleciki, panierować w bułce tartej, uformować okrągłe kotleciki i smażyć na oliwie.
Podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką z kiszonej kapusty.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
564
kcal
Białka
26
gram
Węglowodany
36
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.