Kotlety rybne

m7
Kotlety rybne

0

0 / 0

Pyszne kotleciki rybne.Nadają się na piątkowy obiad.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 kg mieso obrane z dowolnych ryb

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 łyżecz. masło

0.50 szkl. bułka tarta

1 szt. czosnek

1 szt. koper

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. bułka

1 szt. cebula

1 łyżka smalec

Przygotowanie


1

Mięso ryb przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy roztarty czosnek, posiekany koperek, jajka i bułkę.

2

Przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy z posiekaną i zeszkloną na maśle cebulą.

3

Wyrabiamy. Z masy formujemy nieduże, okrągłe kotleciki, obtocz je w tartej bułce i smażymy na smalcu na wolnym ogniu.

4

Podajemy na zimno (z chlebem) lub na ciepło (z ziemniakami).

Wartości odżywcze na porcję


Energia

408

kcal

Białka

53

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły