0

Składniki

1 Kilogram
Mieso obrane z dowolnych ryb
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
masło
0.5 Szklanki
bułka tarta
1 Sztuka
czosnek
1 Sztuka
Koper
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
bułka
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
smalec
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso ryb przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy roztarty czosnek, posiekany koperek, jajka i bułkę.
  2. Przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy z posiekaną i zeszkloną na maśle cebulą.
  3. Wyrabiamy. Z masy formujemy nieduże, okrągłe kotleciki, obtocz je w tartej bułce i smażymy na smalcu na wolnym ogniu.
  4. Podajemy na zimno (z chlebem) lub na ciepło (z ziemniakami).

Opis

Pyszne kotleciki rybne.Nadają się na piątkowy obiad.

Podobne przepisy

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Czulent

Przepis
Średni Do 3 godz
Czulent

Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!