Example thumb
0

Składniki

1 Kilogram
Mieso obrane z dowolnych ryb
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
masło
0.5 Szklanki
bułka tarta
1 Sztuka
czosnek
1 Sztuka
Koper
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
bułka
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
smalec
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mięso ryb przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy roztarty czosnek, posiekany koperek, jajka i bułkę.
  2. Przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy z posiekaną i zeszkloną na maśle cebulą.
  3. Wyrabiamy. Z masy formujemy nieduże, okrągłe kotleciki, obtocz je w tartej bułce i smażymy na smalcu na wolnym ogniu.
  4. Podajemy na zimno (z chlebem) lub na ciepło (z ziemniakami).

Opis

Pyszne kotleciki rybne.Nadają się na piątkowy obiad.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!