0

Składniki

1 Kilogram
Mieso obrane z dowolnych ryb
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Łyżeczka
masło
0.5 Szklanki
bułka tarta
1 Sztuka
czosnek
1 Sztuka
Koper
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
bułka
1 Sztuka
cebula
1 Łyżka
smalec
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso ryb przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy roztarty czosnek, posiekany koperek, jajka i bułkę.
  2. Przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy z posiekaną i zeszkloną na maśle cebulą.
  3. Wyrabiamy. Z masy formujemy nieduże, okrągłe kotleciki, obtocz je w tartej bułce i smażymy na smalcu na wolnym ogniu.
  4. Podajemy na zimno (z chlebem) lub na ciepło (z ziemniakami).

Opis

Pyszne kotleciki rybne.Nadają się na piątkowy obiad.

Podobne przepisy

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Pierogi wigilijne (z kapustą i grzybami)

Przepis
Średni Do 3 godz
Pierogi wigilijne (z kapustą i grzybami)

Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Zapiekanka z makaronu penne z warzywami i kurczakiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!