Kotlety rybne
m7
Pyszne kotleciki rybne.Nadają się na piątkowy obiad.
0
0 / 0
Pyszne kotleciki rybne.Nadają się na piątkowy obiad.
11
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 kg mieso obrane z dowolnych ryb
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 łyżecz. masło
0.50 szkl. bułka tarta
1 szt. czosnek
1 szt. koper
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. bułka
1 szt. cebula
1 łyżka smalec
Przygotowanie
1
Mięso ryb przepuszczamy przez maszynkę, dodajemy roztarty czosnek, posiekany koperek, jajka i bułkę.
2
Przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy z posiekaną i zeszkloną na maśle cebulą.
3
Wyrabiamy. Z masy formujemy nieduże, okrągłe kotleciki, obtocz je w tartej bułce i smażymy na smalcu na wolnym ogniu.
4
Podajemy na zimno (z chlebem) lub na ciepło (z ziemniakami).