1

Składniki

1 Łyżeczka
sól, pieprz
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
marchew
1 Sztuka
korzeń pietruszki
1 Sztuka
jaja kurze całe
3 Łyżki
bułka tarta
50 Dekagramów
mięso mielone
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Marchewkę,pietruszkę obrać zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno posiekać i razem z marchewką,pietruszką dodać do mięsa mielonego.
  2. Dodać także przyprawy,jajko, bułkę tartą.
  3. Wszystko wymieszać.
  4. Uformować kotlety i kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz, zrumienić z obu stron, potem dosmażyć na małym ogniu.

Opis

Polecam

Podobne przepisy

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min

Frittata z makaronem

Łatwy Do 1 godz

Gnocchi w sosie pomidorowym

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!