Kotlety mielone z tymiankiem

m7
Kotlety mielone z tymiankiem

0

3.3 / 4

przepis własny

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

300 olej

1 kg mięso mielone wieprzowe

2 szczyp. sól, pieprz

1 szkl. mleko

2 szkl. bułka tarta

3 szt. jaja kurze całe

2 szt. cebula

5 szt. ząbek czosnku

2 szt. bułka

2 łyżka majeranek

3 łyżka tymianek

Przygotowanie


1

Do mięsa mielonego dodajemy bułkę namoczoną w mleku.

2

Cebulę i czosnek drobno siekamy i przesmażamy na odrobinie oleju. Następnie dodajemy do mięsa.

3

Do mięsa wbijamy jajka, wsypujemy tymianek i majeranek i dobrze wyrabiamy.

4

Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.

5

Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej, a następnie smażymy na oleju.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły