Kotlety mielone z tymiankiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotlety mielone z tymiankiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986761678.jpeg&w=3840&q=75)
przepis własny
0
3.3 / 4
przepis własny
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
15 porcji
Składniki
300 olej
1 kg mięso mielone wieprzowe
2 szczyp. sól, pieprz
1 szkl. mleko
2 szkl. bułka tarta
3 szt. jaja kurze całe
2 szt. cebula
5 szt. ząbek czosnku
2 szt. bułka
2 łyżka majeranek
3 łyżka tymianek
Przygotowanie
1
Do mięsa mielonego dodajemy bułkę namoczoną w mleku.
2
Cebulę i czosnek drobno siekamy i przesmażamy na odrobinie oleju. Następnie dodajemy do mięsa.
3
Do mięsa wbijamy jajka, wsypujemy tymianek i majeranek i dobrze wyrabiamy.
4
Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
5
Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej, a następnie smażymy na oleju.