0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szczypta
majeranek
500 Gramów
mięso mielone
250 Gramów
pieczarki
2 Łyżki
nać pietruszki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do mięsa mielonego dodać jajko,namoczoną w mleku bułkę.Pieczarki zetrzeć, poddusić. Cebulę zeszklić i dodać do pieczarek.Po wystygnięciu dodać do zmielonego mięsa mięsnej,dodać przyprawy i natkę pietruszki. Wszystko razem dokładnie wyrobić. Formować kotlety i obtaczać w bułce. Smażyć na patelni z obu stron.

Opis

Smaczne kotlety mielone.

Podobne przepisy

Lasagne pod pierzynką

Łatwy Do 1,5 godz
Lasagne pod pierzynką

Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Łatwy Do 1 godz
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej o...

Średni Do 1,5 godz
Pikantny gulasz z mięsa z łopatki wieprzowej w ketchupowej o...

Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Placuszki serowo makaronowe z sosem pieczarkowym

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!