0

Składniki

1 Kilogram
mięso mielone
0.5 Łyżeczki
sól, pieprz
1 Sztuka
jajko
15 Dekagramów
pieczarki
10 Dekagramów
bułka tarta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso wyrobić z podsmażonymi na patelni i zmielonymi pieczarkami, doprawić solą i pieprzem.
  2. Do masy dodać jajko, posiekaną zieleninę i wyrobić.
  3. Formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni smalcu.

Opis

Mielone z pieczarkami? Pyszna propozycja na drugie danie.

Podobne przepisy

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Kotlecik z mięsa mielonego z dodatkiem frytek i ketchupu

Łatwy Do 40 min
Kotlecik z mięsa mielonego z dodatkiem frytek i ketchupu

Lasagne pod pierzynką

Łatwy Do 1,5 godz
Lasagne pod pierzynką

Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Łatwy Do 1 godz
Pieczona cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami

Roladki z bakłażana w sosie meksykańskim

Łatwy Do 1 godz
Roladki z bakłażana w sosie meksykańskim

Zdrowy burger z indykiem, mozzarellą i ketchupem

Łatwy Do 1 godz
Zdrowy burger z indykiem, mozzarellą i ketchupem

Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Średni Do 1 godz
Bezglutenowe naleśniki z tuńczykiem, ogórkiem i ketchupem n...

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!