0

Składniki

1 Kilogram
mięso mielone
0.5 Łyżeczki
sól, pieprz
1 Sztuka
jajko
15 Dekagramów
pieczarki
10 Dekagramów
bułka tarta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso wyrobić z podsmażonymi na patelni i zmielonymi pieczarkami, doprawić solą i pieprzem.
  2. Do masy dodać jajko, posiekaną zieleninę i wyrobić.
  3. Formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni smalcu.

Opis

Mielone z pieczarkami? Pyszna propozycja na drugie danie.

Podobne przepisy

Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Łatwy Do 1 godz
Pulpeciki w sosie pieczarkowym

Lasagne pod pierzynką

Łatwy Do 1,5 godz
Lasagne pod pierzynką

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz
Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz
Cannelloni z mięsem mielonym

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min
Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kluski leniwe

Łatwy Do 40 min
Kluski leniwe

Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Łatwy Do 40 min
Kotleciki rybne z sosem koperkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!