Kotlety mielone z nadzieniem serowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotlety mielone z nadzieniem serowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974103562.jpeg&w=3840&q=75)
Nieco inaczej przygotowane kotlety mielone.
1
0 / 0
Nieco inaczej przygotowane kotlety mielone.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 łyżecz. sól, pieprz
1 szt. jaja kurze całe
0.50 szt. cebula
3 łyżka tłuszcz
60 dag. mięso mielone
15 dag. ser żółty
10 dag. bułka tarta
Przygotowanie
1
Ser pokroić w gruba kostkę. Mięso mielone wyrobić z jajkiem, posiekaną cebulą, solą i pieprzem( w razie potrzeby dodać odrobinę bułki tartej, żeby było ściślejsze.
2
Z mięsa odrywać kulki, rozpłaszczać je, na każdym placku kłaść kostkę sera żółtego, zlepiać kotlet i delikatnie go spłaszczyć.
3
Kotlety panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.