Kotlety mielone z mięsa wołowego
m7
Kotlety mielone z mięsa wołowego to pyszna i sycąca propozycja na obiad, która z pewnością zadowoli każdego miłośnika tradycyjnych smaków domowej kuchni. Doskonale smakują w towarzystwie gotowanych ziemniaków, purée, ulubionej surówki, kaszy lub kiszonych ogórków. Można je również serwować na różnego rodzaju imprezy, uroczystości rodzinne i inne okazje. Smacznego!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
3100
kcal
Białka
175
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
252
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
3.4 / 80
Kotlety mielone z mięsa wołowego to pyszna i sycąca propozycja na obiad, która z pewnością zadowoli każdego miłośnika tradycyjnych smaków domowej kuchni. Doskonale smakują w towarzystwie gotowanych ziemniaków, purée, ulubionej surówki, kaszy lub kiszonych ogórków. Można je również serwować na różnego rodzaju imprezy, uroczystości rodzinne i inne okazje. Smacznego!
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
3 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
1 szczyp. estragon
1 szczyp. lubczyk
4 szczyp. czosnek
1 szt. cebula
1 szt. jajko
2 łyżka margaryna
6 łyżka bułka tarta
300 dag. mięso mielone wołowe
0.50 szkl. olej
Przygotowanie
Cebulę pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na margarynie z dodatkiem soli, pieprzu i czosnku.
Do mięsa dodać jajko, jeszcze lekko posolić i popieprzyć, dodać podsmażoną cebulę oraz szczyptę estragonu i lubczyku. Jeżeli masa nie ma zbyt gęstej konsystencji można dodać trochę bułki tartej.
Uformować niezbyt grube i okrągłe kotleciki, obtoczyć w bułce tartej, po czym smażyć na podgrzanym oleju przez 20-25 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
3100
kcal
Białka
175
gram
Węglowodany
18
gram
Tłuszcze
252
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.