0

Składniki

7 Szczypt
sól
2.32 Szczypty
pieprz
2.32 Szczypty
Estragon
2.32 Szczypty
Lubczyk
9.32 Szczypty
czosnek
2.32 Sztuki
cebula
2.32 Sztuki
jajko
4.67 Łyżki
margaryna
14 Łyżek
bułka tarta
700 Dekagramów
mięso mielone wołowe
1.17 Szklanki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na margarynie z dodatkiem soli, pieprzu i czosnku.
  2. Do mięsa dodać jajko, jeszcze lekko posolić i popieprzyć, dodać podsmażoną cebulę oraz szczyptę estragonu i lubczyku. Jeżeli masa nie ma zbyt gęstej konsystencji można dodać trochę bułki tartej.
  3. Uformować niezbyt grube i okrągłe kotleciki, obtoczyć w bułce tartej, po czym smażyć na podgrzanym oleju przez 20-25 minut.

Opis

nie dla wegetarian

Podobne przepisy

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Fasolka szparagowa w pomidorach

Łatwy Do 40 min
Fasolka szparagowa w pomidorach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!