0

Składniki

3 Szczypty
sól
1 Szczypta
pieprz
1 Szczypta
Estragon
1 Szczypta
Lubczyk
4 Szczypty
czosnek
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
jajko
2 Łyżki
margaryna
6 Łyżek
bułka tarta
300 Dekagramów
mięso mielone wołowe
0.5 Szklanki
olej
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Cebulę pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na margarynie z dodatkiem soli, pieprzu i czosnku.
  2. Do mięsa dodać jajko, jeszcze lekko posolić i popieprzyć, dodać podsmażoną cebulę oraz szczyptę estragonu i lubczyku. Jeżeli masa nie ma zbyt gęstej konsystencji można dodać trochę bułki tartej.
  3. Uformować niezbyt grube i okrągłe kotleciki, obtoczyć w bułce tartej, po czym smażyć na podgrzanym oleju przez 20-25 minut.

Opis

nie dla wegetarian

Podobne przepisy

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Diabelskie Spaghetti

Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gulasz z dzika z kluseczkami

Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Diabelski Kurczak

Łatwy Do 1 godz
Diabelski Kurczak

Fantazja szparagowa

Łatwy Do 40 min
Fantazja szparagowa

Fasolka szparagowa w pomidorach

Łatwy Do 40 min
Fasolka szparagowa w pomidorach

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!