Kotlety mielone z mięsa i grzybów

bartek
Kotlety mielone z mięsa i grzybów

0

0 / 0

Jesienne kotlety z grzybami leśnymi.

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. pieprz ziołowy

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. bułka czerstwa

1 łyżka masła

50 dag. mięso mielone wieprzowe

30 dag. grzyby leśne

25 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Grzyby obgotowujemy kroimy w drobną kostkę i dusimy na maśle, studzimy.

2

Ser żółty ścieramy na grubych oczkach.

3

Bułkę moczymy w mleku odciskamy i mielimy w maszynce do mięsa.

4

Wszystkie składniki wyrabiamy na jednolita masę, formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.

5

Smażymy z obu stron na oleju rzepakowym.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

409

kcal

Białka

29

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

39

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły