Kotlety mielone z mięsa i grzybów
bartek
Jesienne kotlety z grzybami leśnymi.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
409
kcal
Białka
29
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Jesienne kotlety z grzybami leśnymi.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. pieprz ziołowy
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. bułka czerstwa
1 łyżka masła
50 dag. mięso mielone wieprzowe
30 dag. grzyby leśne
25 dag. ser żółty
Przygotowanie
Grzyby obgotowujemy kroimy w drobną kostkę i dusimy na maśle, studzimy.
Ser żółty ścieramy na grubych oczkach.
Bułkę moczymy w mleku odciskamy i mielimy w maszynce do mięsa.
Wszystkie składniki wyrabiamy na jednolita masę, formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy z obu stron na oleju rzepakowym.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
409
kcal
Białka
29
gram
Węglowodany
10
gram
Tłuszcze
39
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.