Kotlety mielone z mięsa i grzybów
bartek
Jesienne kotlety z grzybami leśnymi.
0
0 / 0
Jesienne kotlety z grzybami leśnymi.
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
1 szcz. sól, pieprz
1 szcz. pieprz ziołowy
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. bułka czerstwa
1 łyżka masła
50 dek. mięso mielone wieprzowe
30 dek. grzyby leśne
25 dek. ser żółty
Przygotowanie
1
Grzyby obgotowujemy kroimy w drobną kostkę i dusimy na maśle, studzimy.
2
Ser żółty ścieramy na grubych oczkach.
3
Bułkę moczymy w mleku odciskamy i mielimy w maszynce do mięsa.
4
Wszystkie składniki wyrabiamy na jednolita masę, formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
5
Smażymy z obu stron na oleju rzepakowym.