0

Składniki

0.5 Kilograma
mięso mielone
1 Łyżeczka
przyprawa typu vegeta
1 Sztuka
marchew
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Sztuki
czosnek
2 Łyżki
bułka tarta
4 Łyżki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Do mięsa mielonego dodajemy jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, startą na dużych oczkach marchew, vegetę, 2 łyżki bułki tartej i dokładnie mieszamy;
  2. formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oliwie.

Opis

Kiedy nudzą cię już zwykłe "mielone" staraj się je jakoś urozmaicić. Dodatek marchewki zupełnie je odmienia.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!