0

Składniki

0.5 Kilograma
mięso mielone
1 Szczypta
przyprawa typu vegeta
1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
0.5 Litra
woda
200 Gramów
ketchup
0.5 Sztuki
Kapusta
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
kostka rosołowa
5 Łyżek
ryż biały
5 Łyżek
kasza manna
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Wszystkie składniki wymieszać w naczyniu, formować małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej, usmażyć.
  2. Przekładać do garnka.
  3. Sos wlać do kotletów
  4. Dusić na małym ogniu, podlewać wodą ok 30 minut.

Opis

Pyszne kotleciki z kapusty i mięska... Idealne na obiad...Polecam!!!!!!!!!

Podobne przepisy

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Pierogi wigilijne (z kapustą i grzybami)

Przepis
Średni Do 3 godz
Pierogi wigilijne (z kapustą i grzybami)

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Kotlety z ryżu i pieczarek

Przepis
Średni Do 1 godz
Kotlety z ryżu i pieczarek

Zapiekane skrzydełka z ryżem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Zapiekane skrzydełka z ryżem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!