Kotlety mielone z farszem

m7
Kotlety mielone z farszem

0

0 / 0

Smaczne mi to wyszło :) Polecam!!!

13

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 śmietana 18%

1 szczyp. przyprawa typu vegeta

0.25 kostka masło

500 g mięso mielone wołowe

500 g pieczarki

1 szkl. bułka tarta

0.50 szkl. olej

0.50 szt. cebula

1 szt. koper ogrodowy

0.50 szt. bułka

1 szt. jaja kurze całe

1 łyżka papryka czerwona słodka

15 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, bułkę namoczyć w wodzie, odsączamy. Do mięsa mielonego dodać cebulę, bułkę , 1 jajko, przyprawić solą , pieprzem, vegetą, papryką. Pieczarki zetrzeć na tarce na grubych oczkach, przyprawić łyżeczką vegety, podsmażyć na maśle, zalać szklanką wody, gotować chwilkę, całą wodę z pieczarek przelać do miseczki, zostawiając suchy farsz. Formować kotleciki z mięsa mielonego do środka dodając łyżkę farszu z pieczarek.

2

Obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju. Na osobnej patelni zagotować wodę z pieczarek, zalać śmietanką, posypać połową startego sera i posiekanym koperkiem (można zagęścić sos mąką)

3

Do naczynia żaroodpornego ułożyć kotleciki, zalać sosem, posypać resztą startego sera, i zapiec w piekarniku lub w mikrofali (aby ser się stopił) Smacznego !!!!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1054

kcal

Białka

41

gram

Węglowodany

34

gram

Tłuszcze

83

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły