Kotlety mielone z farszem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotlety mielone z farszem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976823331.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczne mi to wyszło :) Polecam!!!
0
0 / 0
Smaczne mi to wyszło :) Polecam!!!
13
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 śmietana 18%
1 szczyp. przyprawa typu vegeta
0.25 kostka masło
500 g mięso mielone wołowe
500 g pieczarki
1 szkl. bułka tarta
0.50 szkl. olej
0.50 szt. cebula
1 szt. koper ogrodowy
0.50 szt. bułka
1 szt. jaja kurze całe
1 łyżka papryka czerwona słodka
15 dag. ser żółty
Przygotowanie
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, bułkę namoczyć w wodzie, odsączamy. Do mięsa mielonego dodać cebulę, bułkę , 1 jajko, przyprawić solą , pieprzem, vegetą, papryką. Pieczarki zetrzeć na tarce na grubych oczkach, przyprawić łyżeczką vegety, podsmażyć na maśle, zalać szklanką wody, gotować chwilkę, całą wodę z pieczarek przelać do miseczki, zostawiając suchy farsz. Formować kotleciki z mięsa mielonego do środka dodając łyżkę farszu z pieczarek.
Obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju. Na osobnej patelni zagotować wodę z pieczarek, zalać śmietanką, posypać połową startego sera i posiekanym koperkiem (można zagęścić sos mąką)
Do naczynia żaroodpornego ułożyć kotleciki, zalać sosem, posypać resztą startego sera, i zapiec w piekarniku lub w mikrofali (aby ser się stopił) Smacznego !!!!