Kotlety mielone z drobiu
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotlety mielone z drobiu](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986854886.jpeg&w=3840&q=75)
Dobre dla dzieci.
1
5 / 1
Dobre dla dzieci.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
0.50 kg mięso drobiowe
1 szt. bułka czerstwa
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. nać pietruszki
1 łyżka masło
3 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
1
Bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. Mięso podzielić na kawałki, zemleć. Na końcu zemleć bułkę. Natkę pietruszki posiekać.
2
Do mięsa z bułką dodać natkę, żółtko, sól, pieprz, wymieszać. Białko delikatnie posolić, a następnie ubić. Pianę dodać do mięsa. Delikatnie wymieszać.
3
Na patelni rozgrzać olej z dodatkiem masła. Zmoczonymi w wodzie dłońmi formować niewielkie kotleciki, lekko spłaszczać. Smażyć z obu stron na złoty kolor.