Kotlety mielone w sosie pieczeniowym
m7
Niby tradycyjne mielone, a jednak nieco inaczej :)
0
0 / 0
Niby tradycyjne mielone, a jednak nieco inaczej :)
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg mięso mielone wołowe
3 szkl. woda
2 szt. jajko
1 szt. cebula
1 szt. sos pieczeniowy
10 łyżka bułka tarta
Przygotowanie
Wieprzowe mięso mielone należy wyrobić wraz z całymi jajkami, drobno posiekaną cebulką, solą i pieprzem( można dodać także odrobinę bułki tartej).
Z masy mięsnej należy formować niewielkie kotleciki, obtaczać je delikatnie w bułce tartej, po czym smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu( ja mieszam smalec z oleje).
Wodę należy zagotować w garnku wraz sosem pieczeniowym wg przepisu, jaki został podany na opakowaniu, do sosu włożyć usmażone kotlety mielone, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem.