Kotlety mielone w sosie pieczeniowym

m7
Kotlety mielone w sosie pieczeniowym

0

0 / 0

Niby tradycyjne mielone, a jednak nieco inaczej :)

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg mięso mielone wołowe

3 szkl. woda

2 szt. jajko

1 szt. cebula

1 szt. sos pieczeniowy

10 łyżka bułka tarta

Przygotowanie


1

Wieprzowe mięso mielone należy wyrobić wraz z całymi jajkami, drobno posiekaną cebulką, solą i pieprzem( można dodać także odrobinę bułki tartej).

2

Z masy mięsnej należy formować niewielkie kotleciki, obtaczać je delikatnie w bułce tartej, po czym smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu( ja mieszam smalec z oleje).

3

Wodę należy zagotować w garnku wraz sosem pieczeniowym wg przepisu, jaki został podany na opakowaniu, do sosu włożyć usmażone kotlety mielone, zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły