Kotlety mielone w sosie pieczarkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotlety mielone w sosie pieczarkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975877227.jpeg&w=3840&q=75)
Szybkie i smaczne.
0
4 / 1
Szybkie i smaczne.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
200 woda
100 mleko uht 3,2%
1 kg mięso wieprzowe
0.20 łyżecz. sól, pieprz
1 łyżecz. przyprawa do mięsa
1 szkl. bułka tarta
1 szt. bułka
1 szt. jaja kurze całe
2 łyżka cebula
1 łyżka mąka lubella puszysta tortowa
4 łyżka tłuszcz
25 dag. pieczarki
Przygotowanie
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać posiekaną cebulę, czerstwą bułkę wymoczoną wcześniej w mleku, jajko, sól, pieprz i przyprawę do mięsa mielonego do smaku.
Z masy formować kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Pieczarki oczyścić zemleć. Wodę zagotować, dodać do niej pieczarki, gotować przez 5 minut, zagęścić zawiesiną z mąki.
Sos doprawić do smaku solą i pieprzem. Podlać sosem kotlety i podawać z ulubionymi dodatkami.