Kotlety mielone w sosie myśliwskim

m7
Kotlety mielone w sosie myśliwskim

0

0 / 0

Polecam na obiad.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg mięso mielone

4 szczyp. sól, pieprz

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. kostka rosołowa

3 łyżka tłuszcz

1 łyżka smalec

4 łyżka koncentrat pomidorowy łowicz

2 łyżka mąka lubella puszysta tortowa

1 łyżka musztarda

10 dag. bułka tarta

5 dag. suszone grzyby

5 dag. boczek wędzony

Przygotowanie


1

Mięso mielone wyrobić z solę i pieprzem, dodać jajka, w miarę potrzeby niewielką ilość bułki tartej.

2

Z tak przygotowanej masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto.

3

Cebulkę posiekać. Grzyby suszone moczyć przez kilka godzin. Następnie ugotować je do miękkości w niewielkiej ilości wody i drobniutko posiekać.

4

Cebulę podsmażyć z grzybami i boczkiem na rozgrzanym tłuszczu, następnie dodać mąkę, przyprawy, musztardę i kostkę bulionową. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy.

5

Sos zagotować, podawać go z kotletami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły