0

Składniki

1 Kilogram
mięso mielone
4 Szczypty
sól, pieprz
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
kostka rosołowa
3 Łyżki
tłuszcz
1 Łyżka
smalec
4 Łyżki
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
musztarda
10 Dekagramów
bułka tarta
5 Dekagramów
Suszone grzyby
5 Dekagramów
boczek wędzony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso mielone wyrobić z solę i pieprzem, dodać jajka, w miarę potrzeby niewielką ilość bułki tartej.
  2. Z tak przygotowanej masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto.
  3. Cebulkę posiekać. Grzyby suszone moczyć przez kilka godzin. Następnie ugotować je do miękkości w niewielkiej ilości wody i drobniutko posiekać.
  4. Cebulę podsmażyć z grzybami i boczkiem na rozgrzanym tłuszczu, następnie dodać mąkę, przyprawy, musztardę i kostkę bulionową. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy.
  5. Sos zagotować, podawać go z kotletami.

Opis

Polecam na obiad.

Podobne przepisy

Kapusta zasmażana z boczkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kapusta zasmażana z boczkiem

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Pieczeń wołowa

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pieczeń wołowa

Indyk świąteczny

Przepis
Trudny Ponad 3 godz
Indyk świąteczny

Kluski śląskie z sosem mięsnym

Przepis
Średni Do 1 godz
Kluski śląskie z sosem mięsnym

Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Piersi kurczaka w cieście czosnkowym

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!