0

Składniki

1 Kilogram
mięso mielone
4 Szczypty
sól, pieprz
2 Sztuki
jaja kurze całe
1 Sztuka
kostka rosołowa
3 Łyżki
tłuszcz
1 Łyżka
smalec
4 Łyżki
koncentrat pomidorowy
2 Łyżki
mąka pszenna tortowa
1 Łyżka
musztarda
10 Dekagramów
bułka tarta
5 Dekagramów
Suszone grzyby
5 Dekagramów
boczek wędzony
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mięso mielone wyrobić z solę i pieprzem, dodać jajka, w miarę potrzeby niewielką ilość bułki tartej.
  2. Z tak przygotowanej masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto.
  3. Cebulkę posiekać. Grzyby suszone moczyć przez kilka godzin. Następnie ugotować je do miękkości w niewielkiej ilości wody i drobniutko posiekać.
  4. Cebulę podsmażyć z grzybami i boczkiem na rozgrzanym tłuszczu, następnie dodać mąkę, przyprawy, musztardę i kostkę bulionową. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy.
  5. Sos zagotować, podawać go z kotletami.

Opis

Polecam na obiad.

Podobne przepisy

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz.

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min.

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz.

Pieczone drożdżowe pierożki z farszem mięsnym

Średni Do 3 godz.

Camembert panierowany z sosem śliwkowym

Łatwy Do 20 min.

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz.

Cannelloni z mięsem mielonym

Średni Do 1 godz.

Cordon bleu

Średni Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!