Kotlety mielone nadziewane pieczarkami
m7
1
0 / 0
0
mielone inaczej
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
?
Kcal/porcja
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg mięso mielone
1 szkl. mleko
1 szt cebula
1 szt bułki kajzerki
2 szt jajko
2 łyżka margaryna zwykła
30 dek. pieczarki
Przygotowanie
1
Do mięsa dodajemy namoczona w mleku a następnie odsączona i zmielona bułkę, dodajemy jajka, sól, pieprz, dobrze wyrabiamy.
2
Pieczarki smażymy na margarynie, cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Pieczarki i cebulę mielimy na grubym sitku maszynki, doprawiamy sola i pieprzem na ostro.
3
Formujemy z mięsa placki, nakładamy farsz, obtaczamy w bułce tartej i smażymy w podłużne kotlety.