Kotlety mielone nadziewane pieczarkami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotlety mielone nadziewane pieczarkami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975160939.jpeg&w=3840&q=75)
mielone inaczej
1
0 / 0
mielone inaczej
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg mięso mielone
1 szkl. mleko
1 szt. cebula
1 szt. bułki kajzerki
2 szt. jajko
2 łyżka margaryna zwykła
30 dag. pieczarki
Przygotowanie
1
Do mięsa dodajemy namoczona w mleku a następnie odsączona i zmielona bułkę, dodajemy jajka, sól, pieprz, dobrze wyrabiamy.
2
Pieczarki smażymy na margarynie, cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Pieczarki i cebulę mielimy na grubym sitku maszynki, doprawiamy sola i pieprzem na ostro.
3
Formujemy z mięsa placki, nakładamy farsz, obtaczamy w bułce tartej i smażymy w podłużne kotlety.