Kotlety mielone nadziewane pieczarkami

m7
Kotlety mielone nadziewane pieczarkami

1

0 / 0

mielone inaczej

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 kg mięso mielone

1 szkl. mleko

1 szt. cebula

1 szt. bułki kajzerki

2 szt. jajko

2 łyżka margaryna zwykła

30 dek. pieczarki

Przygotowanie


1

Do mięsa dodajemy namoczona w mleku a następnie odsączona i zmielona bułkę, dodajemy jajka, sól, pieprz, dobrze wyrabiamy.

2

Pieczarki smażymy na margarynie, cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Pieczarki i cebulę mielimy na grubym sitku maszynki, doprawiamy sola i pieprzem na ostro.

3

Formujemy z mięsa placki, nakładamy farsz, obtaczamy w bułce tartej i smażymy w podłużne kotlety.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły