Kotlety mielone nadziewane pieczarkami

m7

mielone inaczej
Wartości odżywcze na porcję
Energia
323
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
mielone inaczej
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg mięso mielone
1 szkl. mleko
1 szt. cebula
1 szt. bułki kajzerki
2 szt. jajko
2 łyżka margaryna zwykła
30 dag. pieczarki
Przygotowanie
Do mięsa dodajemy namoczona w mleku a następnie odsączona i zmielona bułkę, dodajemy jajka, sól, pieprz, dobrze wyrabiamy.
Pieczarki smażymy na margarynie, cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Pieczarki i cebulę mielimy na grubym sitku maszynki, doprawiamy sola i pieprzem na ostro.
Formujemy z mięsa placki, nakładamy farsz, obtaczamy w bułce tartej i smażymy w podłużne kotlety.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
323
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
6
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.