0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Łyżeczki
musztarda
500 Gramów
mięso mielone
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
Jajo
3 Łyżki
mąka pszenna
6 Łyżek
bułka tarta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Bułkę namoczyć w wodzie.Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę dodać do mięsa następnie wbić 1 jajko , sól , pieprz i musztardę do smaku , dodać odciśniętą bułkę i wszystko razem wymieszać.Następnie wsypać na miseczkę 3 łyżki mąki i 6 łyżek bułki tartej i wymieszać.W drugiej miseczce rozbić 1 jajko i rozkłócić.Z masy formować kotlety następnie maczać w jajku i obtaczać we wcześniej przygotowanej panierce.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Opis

Pyszne kotlety mielone robione troszkę inaczej niż tradycyjne

Podobne przepisy

Kulki mięsne

Średni Do 1 godz.

Kotleciki z młodej kapusty

Łatwy Do 1 godz.

Lasagne

Średni Do 1 godz.

Lasagne pomarańczowe

Trudny Do 1 godz.

Spaghetti

Średni Do 1 godz.

Cannelloni z groszkiem

Średni Do 1 godz.

Cordon bleu

Średni Do 40 min.

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Łatwy Do 1 godz.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!