0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Szczypta
pieprz
2 Łyżeczki
musztarda
500 Gramów
mięso mielone
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
Jajo
3 Łyżki
mąka pszenna
6 Łyżek
bułka tarta
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Bułkę namoczyć w wodzie.Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę dodać do mięsa następnie wbić 1 jajko , sól , pieprz i musztardę do smaku , dodać odciśniętą bułkę i wszystko razem wymieszać.Następnie wsypać na miseczkę 3 łyżki mąki i 6 łyżek bułki tartej i wymieszać.W drugiej miseczce rozbić 1 jajko i rozkłócić.Z masy formować kotlety następnie maczać w jajku i obtaczać we wcześniej przygotowanej panierce.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Opis

Pyszne kotlety mielone robione troszkę inaczej niż tradycyjne

Podobne przepisy

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Lasagne

Przepis
Średni Do 1 godz
Lasagne

Lasagne pomarańczowe

Przepis
Trudny Do 1 godz
Lasagne pomarańczowe

Spaghetti

Przepis
Średni Do 1 godz
Spaghetti

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Cordon bleu

Przepis
Średni Do 40 min
Cordon bleu

Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Cukinia zapiekana z sosem bolońskim

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem
Artykuł

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!