Kotlety mielone
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotlety mielone](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974614030.jpeg&w=3840&q=75)
Kotlety mielone... nieco inaczej.
1
0 / 0
Kotlety mielone... nieco inaczej.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
5 szczyp. sól, pieprz
2 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
3 łyżka tłuszcz
50 dag. mięso mielone wieprzowe
30 dag. mięso mielone z indyka
10 dag. bułka tarta
Przygotowanie
1
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Mięso wieprzowe połączyć z mięsem z indyka i wyrobić masę mięsną dodając jajka.
2
Do masy mięsnej dodać sól i pieprz do smaku. Następnie dodać cebulkę i wyrobić masę mięsną. Z mięsa odrywać kawałki i formować płaskie kotleciki.
3
Kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor.