Kotlety mielone

m7
Kotlety mielone

1

0 / 0

Kotlety mielone... nieco inaczej.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

5 szczyp. sól, pieprz

2 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

3 łyżka tłuszcz

50 dag. mięso mielone wieprzowe

30 dag. mięso mielone z indyka

10 dag. bułka tarta

Przygotowanie


1

Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Mięso wieprzowe połączyć z mięsem z indyka i wyrobić masę mięsną dodając jajka.

2

Do masy mięsnej dodać sól i pieprz do smaku. Następnie dodać cebulkę i wyrobić masę mięsną. Z mięsa odrywać kawałki i formować płaskie kotleciki.

3

Kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

417

kcal

Białka

34

gram

Węglowodany

14

gram

Tłuszcze

35

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły