Kotlety mielone
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotlety mielone](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976291197.jpeg&w=3840&q=75)
Kotlety mielone
1
5 / 1
Kotlety mielone
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
4 szczyp. sól
2 szczyp. pieprz
0.50 szkl. bułka tarta
1 szt. bułka
1 szt. cebula
1 szt. jaja kurze całe
1 łyżka mąka ziemniaczana
50 dag. wieprzowina chuda
10 dag. tłuszcz
Przygotowanie
1
Bułkę namoczyć.
2
Umyte mięso wraz z odciśnięta z wody bułką i cebulą zemleć.
3
Dodać jajko, sól, pieprz, mąkę ziemniaczaną i dobrze wymieszać.
4
Najlepiej wyrabiać ręką.
5
Formować podłużne lub okrągłe kotleciki, obtaczać je w tartej bułce i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.