Kotlety mielone

m7

tradycyjnie
Wartości odżywcze na porcję
Energia
211
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
tradycyjnie
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg mięso wieprzowe
2 szt. kajzerki
2 szt. jajko
1 szt. cebula
Przygotowanie
Mięso myjemy, osuszamy, mielimy w maszynce. Namoczoną i odciśniętą kajzerkę przepuszczamy przez maszynkę. Dużą cebulę kroimy w małą kosteczkę, podsmażamy na rumiano na oleju i dodajemy do mięsa. Całość mieszamy z wbitymi jajkami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mięso dzielimy na kotlety, każdy obtaczamy w bułce tartej, smażymy na oleju.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
211
kcal
Białka
25
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.