Kotlety mielone
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotlety mielone](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F5642-1702057873362.jpeg&w=3840&q=75)
tradycyjnie
0
0 / 0
tradycyjnie
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
10 porcji
Składniki
1 kg mięso wieprzowe
2 szt. kajzerki
2 szt. jajko
1 szt. cebula
Przygotowanie
1
Mięso myjemy, osuszamy, mielimy w maszynce. Namoczoną i odciśniętą kajzerkę przepuszczamy przez maszynkę. Dużą cebulę kroimy w małą kosteczkę, podsmażamy na rumiano na oleju i dodajemy do mięsa. Całość mieszamy z wbitymi jajkami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mięso dzielimy na kotlety, każdy obtaczamy w bułce tartej, smażymy na oleju.