0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Szklanka
bułka tarta
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
jaja kurze całe
2 Łyżki
olej
2 Łyżki
masło
2 Łyżki
śmietana 18%
20 Dekagramów
ingridient
makaron Lubella fale
15 Dekagramów
brokuły
10 Dekagramów
ser żółty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Dodajemy makaron, śmietanę,masło przeciśnięty czosnek, przyprawiamy pieprzem i solą.
  2. Przygotowujemy pozostałe składniki.
  3. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
  4. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  5. Dodajemy ser żółty i jajko.
  6. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i rozdrabniamy widelcem.

Opis

Kotlety bezmięsne dla miłośników makaronu.

Podobne przepisy

Cannelloni nadziane mięsem pod śmietanowymi borowikami

Średni Do 1,5 godz.

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Łatwy Do 1 godz.

Kokardki Lubella Pełne Ziarno: zapiekanka z brokułem

Łatwy Do 40 min.

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Łatwy Do 40 min.

Quiche z grillowanym łososiem i brokułami

Łatwy Do 3 godz.

Dyniowa zapiekanka z kiełbasą

Łatwy Do 40 min.

Klopsiki orzechowe

Łatwy Do 1 godz.

Kolorowe rurki z krewetkami , limonką i kolendrą

Łatwy Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!