Kotlety makaronowe z brokułem i serem żóltym
tyna
Kotlety bezmięsne dla miłośników makaronu.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
435
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
48
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kotlety bezmięsne dla miłośników makaronu.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szkl. bułka tarta
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. jaja kurze całe
2 łyżka olej
2 łyżka masło
2 łyżka śmietana 18%
20 dag. makaron lubella fale
15 dag. brokuły
10 dag. ser żółty
Przygotowanie
Dodajemy makaron, śmietanę,masło przeciśnięty czosnek, przyprawiamy pieprzem i solą.
Przygotowujemy pozostałe składniki.
Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Dodajemy ser żółty i jajko.
Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i rozdrabniamy widelcem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
435
kcal
Białka
15
gram
Węglowodany
48
gram
Tłuszcze
20
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.