Kotlety makaronowe z brokułem i serem żóltym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
tyna
![Kotlety makaronowe z brokułem i serem żóltym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975927782.jpeg&w=3840&q=75)
Kotlety bezmięsne dla miłośników makaronu.
0
0 / 0
Kotlety bezmięsne dla miłośników makaronu.
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
5 porcji
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szkl. bułka tarta
2 szt. ząbek czosnku
1 szt. jaja kurze całe
2 łyżka olej
2 łyżka masło
2 łyżka śmietana 18%
20 dag. makaron lubella fale
15 dag. brokuły
10 dag. ser żółty
Przygotowanie
1
Dodajemy makaron, śmietanę,masło przeciśnięty czosnek, przyprawiamy pieprzem i solą.
2
Przygotowujemy pozostałe składniki.
3
Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
4
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
5
Dodajemy ser żółty i jajko.
6
Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i rozdrabniamy widelcem.