Kotlety makaronowe z brokułem i serem żóltym

tyna
Kotlety makaronowe z brokułem i serem żóltym

0

0 / 0

Kotlety bezmięsne dla miłośników makaronu.

10

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


5 porcji

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szkl. bułka tarta

2 szt. ząbek czosnku

1 szt. jaja kurze całe

2 łyżka olej

2 łyżka masło

2 łyżka śmietana 18%

20 dag. makaron lubella fale

15 dag. brokuły

10 dag. ser żółty

Przygotowanie


1

Dodajemy makaron, śmietanę,masło przeciśnięty czosnek, przyprawiamy pieprzem i solą.

2

Przygotowujemy pozostałe składniki.

3

Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

4

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.

5

Dodajemy ser żółty i jajko.

6

Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i rozdrabniamy widelcem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

435

kcal

Białka

15

gram

Węglowodany

48

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły