Inspiracja Adobe Stock
3

Składniki

350 Gramów
pieczarki
1 Szklanka
bułka tarta
5 Sztuk
jaja kurze całe
2 Sztuki
ziemniaki
1 Sztuka
cebula
1 Sztuka
papryka czerwona
2 Łyżki
masło
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Gotujemy 3 jajka na twardo, paprykę dusimy na oleju.
  2. Pieczarki ścieramy na tarce i razem z posiekaną cebulką dusimy na patelni na maśle. Gotujemy ziemniaki.
  3. Mielimy w maszynce do mięsa: ziemniaki, jajka, pieczarki z cebulką.
  4. Do masy dodajemy paprykę, wbijamy dwa jajka i wyrabiamy masę dodając dwie łyżki tartej bułki.
  5. Formujemy dowolne kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju.

Opis

Pyszne kotleciki.

Podobne przepisy

Indyk świąteczny

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Indyk świąteczny

Szynka pieczona pod kołderką

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Szynka pieczona pod kołderką

Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Papryka faszerowana kaszą jęczmienną

Pieczeń wołowa

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pieczeń wołowa

Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kotleciki z kaszy jęczmiennej

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Karp wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Karp wigilijny

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!