Kotlety jajeczno - pieczarkowe

uwielbiampl
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

3

0 / 0

Pyszne kotleciki.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


21 porcji

Składniki

350 g pieczarki

1 szkl. bułka tarta

5 szt. jaja kurze całe

2 szt. ziemniaki

1 szt. cebula

1 szt. papryka czerwona

2 łyżka masło

Przygotowanie


1

Gotujemy 3 jajka na twardo, paprykę dusimy na oleju.

2

Pieczarki ścieramy na tarce i razem z posiekaną cebulką dusimy na patelni na maśle. Gotujemy ziemniaki.

3

Mielimy w maszynce do mięsa: ziemniaki, jajka, pieczarki z cebulką.

4

Do masy dodajemy paprykę, wbijamy dwa jajka i wyrabiamy masę dodając dwie łyżki tartej bułki.

5

Formujemy dowolne kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

67

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły