Kotlety jajeczno - pieczarkowe

m7
Kotlety jajeczno - pieczarkowe

1

0 / 0

Delikatna przekąska.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


21 porcji

Składniki

1 szkl. bułka tarta

5 szt. jaja kurze całe

1 szt. cebula

2 szt. ziemniaki

1 szt. papryka czerwona

2 łyżka masło

35 dag. pieczarki

Przygotowanie


1

3 jajka gotujemy na twardo, paprykę dusimy na oleju. Pieczarki ścieramy na tarce i razem z posiekaną cebulką dusimy na patelni na maśle. Gotujemy ziemniaki. Zemleć w maszynce do mięsa: ziemniaki, jajka, pieczarki z cebulką.

2

Do masy dodajemy paprykę, wbijamy dwa jajka i wyrabiamy masę dodając dwie łyżki tartej bułki. Formujemy dowolne kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

67

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły