Kotlety jajeczno - pieczarkowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotlety jajeczno - pieczarkowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977610046.jpeg&w=3840&q=75)
Delikatna przekąska.
1
0 / 0
Delikatna przekąska.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
21 porcji
Składniki
1 szkl. bułka tarta
5 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
2 szt. ziemniaki
1 szt. papryka czerwona
2 łyżka masło
35 dag. pieczarki
Przygotowanie
1
3 jajka gotujemy na twardo, paprykę dusimy na oleju. Pieczarki ścieramy na tarce i razem z posiekaną cebulką dusimy na patelni na maśle. Gotujemy ziemniaki. Zemleć w maszynce do mięsa: ziemniaki, jajka, pieczarki z cebulką.
2
Do masy dodajemy paprykę, wbijamy dwa jajka i wyrabiamy masę dodając dwie łyżki tartej bułki. Formujemy dowolne kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju.