1

Składniki

1 Szklanka
bułka tarta
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ziemniaki
1 Sztuka
papryka czerwona
2 Łyżki
masło
35 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 3 jajka gotujemy na twardo, paprykę dusimy na oleju. Pieczarki ścieramy na tarce i razem z posiekaną cebulką dusimy na patelni na maśle. Gotujemy ziemniaki. Zemleć w maszynce do mięsa: ziemniaki, jajka, pieczarki z cebulką.
  2. Do masy dodajemy paprykę, wbijamy dwa jajka i wyrabiamy masę dodając dwie łyżki tartej bułki. Formujemy dowolne kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju.

Opis

Delikatna przekąska.

Podobne przepisy

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Omlet z fetą

Przepis
Średni Do 15 min
Omlet z fetą

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Pierniczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Pierniczki

Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet drobiowy z galaretką żurawinową

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!