Kotlety jajeczno - pieczarkowe
m7
Delikatna przekąska.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
67
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Delikatna przekąska.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
21 porcji
Składniki
1 szkl. bułka tarta
5 szt. jaja kurze całe
1 szt. cebula
2 szt. ziemniaki
1 szt. papryka czerwona
2 łyżka masło
35 dag. pieczarki
Przygotowanie
3 jajka gotujemy na twardo, paprykę dusimy na oleju. Pieczarki ścieramy na tarce i razem z posiekaną cebulką dusimy na patelni na maśle. Gotujemy ziemniaki. Zemleć w maszynce do mięsa: ziemniaki, jajka, pieczarki z cebulką.
Do masy dodajemy paprykę, wbijamy dwa jajka i wyrabiamy masę dodając dwie łyżki tartej bułki. Formujemy dowolne kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
67
kcal
Białka
3
gram
Węglowodany
8
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.