1

Składniki

1 Szklanka
bułka tarta
5 Sztuk
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ziemniaki
1 Sztuka
papryka czerwona
2 Łyżki
masło
35 Dekagramów
pieczarki
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 3 jajka gotujemy na twardo, paprykę dusimy na oleju. Pieczarki ścieramy na tarce i razem z posiekaną cebulką dusimy na patelni na maśle. Gotujemy ziemniaki. Zemleć w maszynce do mięsa: ziemniaki, jajka, pieczarki z cebulką.
  2. Do masy dodajemy paprykę, wbijamy dwa jajka i wyrabiamy masę dodając dwie łyżki tartej bułki. Formujemy dowolne kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju.

Opis

Delikatna przekąska.

Podobne przepisy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Łatwy Do 15 min
Ketchup jako dekoracja do kanapek dla niejadków

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min
Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Omlet z makaronem i owocami lata

Łatwy Do 40 min
Omlet z makaronem i owocami lata

Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Średni Do 1 godz
Sałatka owocowa z makaronem czekoladowym na tartaletkach

Sernik

Łatwy Do 3 godz
Sernik

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!