Kotlety jajeczne ze szczypiorkiem

EkspertOdKuchni
Kotlety jajeczne ze szczypiorkiem

0

0 / 0

Kotlety jajeczne ze szczypiorkiem są idealnym rozwiązaniem dla osób poszukujących pysznego i zdrowego posiłku, który można przygotować w kilka chwil. To również świetny wybór dla wegetarian, ale i osób, które poszukują alternatywy dla tradycyjnych kotletów mięsnych. Przepis doskonale sprawdzi się na obiad dla całej rodziny, jak i kolację. Kotlety jajeczne ze szczypiorkiem można podawać na wiele sposobów — z chrupiącymi ogórkami kiszonymi, ziemniakami, ulubionymi warzywami lub sałatką.

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

5 szt. jajka ugotowane na twardo

1 szt. surowe jajko

2 łyżka bułka tarta

1 pęcz. szczypiorek

1 szt. cebula

0.50 szkl. bułka tarta

1 łyżka masło klarowane

1 szcz. sól, pieprz

4 szt. ogórki kiszone krakus

Przygotowanie


1

Cebulę pokroić w drobną kostkę i na patelni z masłem klarowanym zrumienić ją.

2

Ugotowane jajka posiekać nożem na małe kawałeczki. Całość przesypać do misy, wbić surowe jajo, dodać dwie łyżki bułki tartej, przesmażoną cebulę, szczypiorek, pieprz oraz sól do smaku i dokładnie wymieszać.

3

Zwilżyć ręce wodą. Formować z masy jajecznej kotlety, panierować je w bułce tartej i smażyć na średnim ogniu na maśle klarowanym.

4

Podawaj na ciepło w towarzystwie ogórków kiszonych lub ulubionych dodatków.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły