Kotlety drobiowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotlety drobiowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977640460.jpeg&w=3840&q=75)
Tradycyjnie
0
0 / 0
Tradycyjnie
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
6 porcji
Składniki
8 szczyp. sól
8 szczyp. pieprz
6 łyżecz. przyprawa do kurczaka
1 szkl. bułka tarta
3 szt. filet z kurczaka
2 szt. jajko
Przygotowanie
1
Filety myję, osuszam. Rozbijam na 6 kotletów, kotlety rozbijam zawsze przez folie aluminiową - mięso łatwiej jest ładnie uformować.
2
Kotlety obsypuję przyprawami, odstawiam przynajmniej na godzinę do lodówki. Obtaczam w jajku i bułce tartej, smażę na gorącym oleju.
3
Kotlety można urozmaicić dodając do bułki tartej wiórki kokosowe, płatki kukurydziane lub migdały.