Kotlety

m7
Kotlety

1

0 / 0

Smaczny obiad.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg wieprzowina chuda

5 szczyp. sól, pieprz

2 szt. jaja kurze całe

10 łyżka bułka tarta

10 łyżka mąka pszenna tortowa

2 łyżka tłuszcz

Przygotowanie


1

Szynkę wieprzową należy umyć, osuszyć i pokroić na kotlety, z porcji powinno ich wyjść 8- 10.

2

Kotlety zbić tłuczkiem kuchennym, oprószyć solą i pieprzem z każdej strony. Jajka roztrzepać.

3

Kotlety panierować w mące, w jajku i w bułce tartej.

4

Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Do panierki można dodać także dowolne zioła, wtedy kotlety mają zupełnie inny smak.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

311

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły