Kotlety

m7
Kotlety

1

0 / 0

Smaczny obiad.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg wieprzowina chuda

5 szcz. sól, pieprz

2 szt. jaja kurze całe

10 łyżka bułka tarta

10 łyżka mąka pszenna tortowa

2 łyżka tłuszcz

Przygotowanie


1

Szynkę wieprzową należy umyć, osuszyć i pokroić na kotlety, z porcji powinno ich wyjść 8- 10.

2

Kotlety zbić tłuczkiem kuchennym, oprószyć solą i pieprzem z każdej strony. Jajka roztrzepać.

3

Kotlety panierować w mące, w jajku i w bułce tartej.

4

Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Do panierki można dodać także dowolne zioła, wtedy kotlety mają zupełnie inny smak.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły