Kotlety
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Kotlety](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977608599.jpeg&w=3840&q=75)
Smaczny obiad.
1
0 / 0
Smaczny obiad.
6
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
1 kg wieprzowina chuda
5 szczyp. sól, pieprz
2 szt. jaja kurze całe
10 łyżka bułka tarta
10 łyżka mąka pszenna tortowa
2 łyżka tłuszcz
Przygotowanie
1
Szynkę wieprzową należy umyć, osuszyć i pokroić na kotlety, z porcji powinno ich wyjść 8- 10.
2
Kotlety zbić tłuczkiem kuchennym, oprószyć solą i pieprzem z każdej strony. Jajka roztrzepać.
3
Kotlety panierować w mące, w jajku i w bułce tartej.
4
Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Do panierki można dodać także dowolne zioła, wtedy kotlety mają zupełnie inny smak.